Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Sulfina Barbu nu a dorit să comenteze motivele nominalizării sale ca ministru al Muncii. Vezi ce a declarat

Publicat

Ministrul nominalizat al Muncii, Sulfina Barbu a declarat că a fost înştiinţată despre numirea sa pentru această funcţie în timp ce îşi pregătea bagajele pentru a participa la seminarul de partid organizat la Alba Iulia.

Fostul responsabil de la muncă, Sebastian Lăzăroiu, a fost revocat vineri din funcţie, după trei luni şi jumătate de la preluarea portofoliului. Premierul Emil Boc a precizat că motivul îl reprezintă recentele declaraţii ale fostului ministru la adresa Partidului Democrat Liberal şi nu prestaţia sa la conducerea instituţiei.

Prezentă sâmbătă la Alba Iulia, Sulfina Barbu nu a dorit să comenteze motivele revocării lui Sebastian Lăzăroiu din funcţie, dar a recunoscut că au existat în timp discuţii care s-au concretizat, vineri, prin nominalizarea acesteia ca ministru al Muncii: „Au mai existat discuţii, dar nu vreau să precizez exact când în timp. Cert este că s-au concretizat ieri. Nu vreau să comentez motivele demiterii lui Sebastian Lăzăroiu, din respect pentru primul ministru şi şeful Guvernului, deoarece domnia sa este cel care va evalua activitatea miniştrilor. Am fost ministru şi ştiu că şeful Guvernului este primul care face această evaluare şi bineînţeles discută cu formaţiunea politică din care face parte. La momentul potrivit, atunci când vom face toate procedurile, vom anunţa, împreună cu primul ministru, care sunt obiectivele de viitor pentru acest minister”, a declarat Sulfina Barbu la Alba Iulia.

Sulfina Barbu despre Legea Asistenţei Sociale

Noul ministru al Muncii, care urmează să depună luni jurământul de învestitură, a afirmat că îşi va prezenta priorităţile după ce se va face predarea-primirea portofoliului. Sulfina Barbu a amintit însă că printre priorităţile pe care le va avea în noua funcţie se află Legea asistenţei sociale: „Este o lege-cadru esenţială pentru acest domeniu care trebuie trebuie să treacă de Parlamentul României în cel mai scurt timp şi împreună cu toţi colegii parlamentari vor fi 15 acte normative modificate şi să nu uităm că ne pregătim de aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale în Parlamentul României, în această perioadă de toamnă. Este un moment extrem de important pentru a pune bazele eficientizării cheltuielilor bugetare. Efortul de explicare pentru opinia publică va trebui să fie foarte mare, ca fiecare român să fie convinşi că aceşti bani, tot ce ţine de asistenţă socială, merg la oamenii care au cu adevărat nevoie, la categoriile vulnerabile şi că sunt eliminate erorile din sistem”, a încheiat Sulfina Barbu.

Reamintim că Sulfina Barbu, preşedintă a Organizaţiei de Femei a PDL, a participat sâmbătă la Alba Iulia la un seminar ce vizează, pe de o parte, formarea militantelor PDL pentru alegerile din 2012, iar, pe de altă parte, este dedicat cadrelor didactice invitate să revalorizeze atuurile şcolii româneşti, organizat împreună cu Institutul de Studii Populare şi Fundaţia „Konrad Adenauer”. La seminar a participat şi ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

Flavia NICOLAE
Gina STANCIU


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Angajări MApN: Peste 100 de posturi scoase la concurs. Care sunt pozițiile vizate

Publicat

armata militari

Ministerul Apărării Naționale anunță demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

furtuna alba

Administrația Națională de Meteorologie informează că sâmbătă vor fi condiții de vreme rea în mai multe zone din țară. De la ora 13.00 până la ora 23.00, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Piaţa Artiştilor la Alba Iulia. Alte patru trăsuri de epocă vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

trasuri amplasament cetate

În Cetatea Alba Carolina, în apropierea noului „pod de sticlă” ar urma să fie amenajată o nouă zonă de interes turistic. Vor fi amplasate noi tonete-trăsuri la care albaiulienii şi turiştii vor găsi suveniruri, obiecte de artizanat şi de artă, locaţia devenind o „piaţă a artiştilor”. Proiectul de aprobare a documentaţiei de urbanism intră la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat

hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției. Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate