Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Sulfina Barbu nu a dorit să comenteze motivele nominalizării sale ca ministru al Muncii. Vezi ce a declarat

Publicat

Ministrul nominalizat al Muncii, Sulfina Barbu a declarat că a fost înştiinţată despre numirea sa pentru această funcţie în timp ce îşi pregătea bagajele pentru a participa la seminarul de partid organizat la Alba Iulia.

Fostul responsabil de la muncă, Sebastian Lăzăroiu, a fost revocat vineri din funcţie, după trei luni şi jumătate de la preluarea portofoliului. Premierul Emil Boc a precizat că motivul îl reprezintă recentele declaraţii ale fostului ministru la adresa Partidului Democrat Liberal şi nu prestaţia sa la conducerea instituţiei.

Prezentă sâmbătă la Alba Iulia, Sulfina Barbu nu a dorit să comenteze motivele revocării lui Sebastian Lăzăroiu din funcţie, dar a recunoscut că au existat în timp discuţii care s-au concretizat, vineri, prin nominalizarea acesteia ca ministru al Muncii: „Au mai existat discuţii, dar nu vreau să precizez exact când în timp. Cert este că s-au concretizat ieri. Nu vreau să comentez motivele demiterii lui Sebastian Lăzăroiu, din respect pentru primul ministru şi şeful Guvernului, deoarece domnia sa este cel care va evalua activitatea miniştrilor. Am fost ministru şi ştiu că şeful Guvernului este primul care face această evaluare şi bineînţeles discută cu formaţiunea politică din care face parte. La momentul potrivit, atunci când vom face toate procedurile, vom anunţa, împreună cu primul ministru, care sunt obiectivele de viitor pentru acest minister”, a declarat Sulfina Barbu la Alba Iulia.

Sulfina Barbu despre Legea Asistenţei Sociale

Noul ministru al Muncii, care urmează să depună luni jurământul de învestitură, a afirmat că îşi va prezenta priorităţile după ce se va face predarea-primirea portofoliului. Sulfina Barbu a amintit însă că printre priorităţile pe care le va avea în noua funcţie se află Legea asistenţei sociale: „Este o lege-cadru esenţială pentru acest domeniu care trebuie trebuie să treacă de Parlamentul României în cel mai scurt timp şi împreună cu toţi colegii parlamentari vor fi 15 acte normative modificate şi să nu uităm că ne pregătim de aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale în Parlamentul României, în această perioadă de toamnă. Este un moment extrem de important pentru a pune bazele eficientizării cheltuielilor bugetare. Efortul de explicare pentru opinia publică va trebui să fie foarte mare, ca fiecare român să fie convinşi că aceşti bani, tot ce ţine de asistenţă socială, merg la oamenii care au cu adevărat nevoie, la categoriile vulnerabile şi că sunt eliminate erorile din sistem”, a încheiat Sulfina Barbu.

Reamintim că Sulfina Barbu, preşedintă a Organizaţiei de Femei a PDL, a participat sâmbătă la Alba Iulia la un seminar ce vizează, pe de o parte, formarea militantelor PDL pentru alegerile din 2012, iar, pe de altă parte, este dedicat cadrelor didactice invitate să revalorizeze atuurile şcolii româneşti, organizat împreună cu Institutul de Studii Populare şi Fundaţia „Konrad Adenauer”. La seminar a participat şi ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.

Flavia NICOLAE
Gina STANCIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax