Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA IULIA: Sute de cadre militare în rezervă şi-au unit forţele pentru a contesta pensiile diminuate


Publicat

Aproximativ 270 de persoane s-au strâns, marţi seara, la Adunarea Generală a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă sau în Retragere (SCMD) Filiala Alba Iulia, ce a avut loc la Universitatea “1 Decembrie 1918”. Sala a fost neîncăpătoare, organizatorii precizând că numărul persoanelor care vor să intre în sindicat creşte, în fiecare lună. Acum, militarii în rezervă se unesc pentru a începe lupta cu statul, în vederea recâştigării dreptului la proprietate.

Principalul subiect al întâlnirii a fost recalcularea pensiilor militarilor şi demersurile pe care SCMD le va întreprinde pentru recuperarea banilor pierduţi de aceştia, începând cu prima lună a anului 2011.

Pensionarii militari din judeţul Alba au primit în luna ianuarie pensii diminuate cu peste 60 de procente, calculul fiind făcut pe baza salariului mediu pe economie şi nu pe cea a veniturilor reale. Din cele 1.800 de cadre militare în rezervă din judeţul nostru, aproximativ 90% sunt afectate de aceste recalculări.

Legea 119/2010 şi HG 735/2010 – care, potrivit liderilor din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Alba Iulia, încalcă flagrant Constituţia, întreaga legislaţie şi recomandările europene – desfiinţează toate drepturile militarilor legal obţinute şi consfinţite prin legi organice din 1829 şi până în prezent.
Vicepreşedintele SCMD Alba, Adrian Pădureanu a ţinut să precizeze că, prin recalcularea pensiilor militare, avem de-a face cu degradare militară, iar pensionarii militari nu mai pot beneficia de partea de pensie corespunzătoare soldei de grad.

Acesta a informat adunarea despre modelul de contestaţie pe care fiecare cadru militar nemulţumit de cuantumul pensiei în urma recalculării o poate completa şi trimite Comisiei de Contestaţii de pe lângă Ministerul Apărării Naţionale.

Aşadar, fiecare cadru militar în rezervă are opţiunea de a scrie individual contestaţia, pe baza modelului, privind anularea deciziei de recalculare a pensiei, ca netemeinică şi nelegală, ca urmare a discriminării, a încălcării dreptului de proprietate al acestuia, a principiilor neretroactivităţii legii şi egalităţii în drepturi, precum şi încălcarea principiului drepturilor câştigate. După acest demers, avocaţii sindicatului îi vor reprezenta în instanţă pe toţi pensionarii contestatari, în grup.
Pentru orice fel de nelămuriri de ordin juridic, liderii SCMD au pus la dispoziţia cadrelor militare pensionate un ghid de procedură, care se găseşte pe pagina de internet SCMD, iar, pentru alte întrebări, pot fi contactaţi, între orele 11.00-13.30,  la noul sediu – SCMD, Filiala Alba, strada Eroilor, nr. 11 A, vizavi de sediul PNL Alba şi DGASPC – sau la numerele de telefon 0720.29.50.56, 0754.68.99.11.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Autoturism cuprins de flăcări în comuna Stremț. Intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri

Pompierii din Aiud intervin sâmbătă seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Incidentul a fost anunțat în satul Geomal, comuna Stremț.

Pompierii intervin în cooperare cu SVSU Stremț.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid”, în Alba. O femeie i-a dat unui escroc bijuterii în valoare de 15.000 de lei

Publicat

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid” a intrat în atenția Poliției Alba. O femeie din Aiud a fost păcălită de un necunoscut să-i dea bunuri cu o valoare consistentă.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-COV-2 și are nevoie de un aparat, în valoare de 15.000 de euro, pentru a fi menținut în viață.

Vezi și Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la ușa acesteia s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

Abia după aceea femeia și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol și și-a dat seama că a fost înșelată.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri.

Poliția Alba solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO: INCENDIU la Bistra. Acoperișul unei case a luat foc. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Cîmpeni au fost chemați să intervină, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bistra.

Din primele date, flăcările au cuprins acoperișul unei case.

Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă violent, cu posibilitate de extindere.

La fața locului s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stins incendii și o autospecială SMURD.

UPDATE, ora 19.35: Incendiul a fost localizat. ISU Alba transmite că a fost afectat acoperișul imobilului, pe o suprafață de 60 mp.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare INSP. Nu este recomandată dezinfecţia suprafeţelor în școli cu lămpi UV

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ cu scopul limitării transmiterii COVID-19.

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie”, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, utilizarea dezinfecţiei cu UV este specifică unităţilor sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecţie a aerului şi suprafeţelor din încăperi.

„Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate şi instruite în acest sens. În timpul funcţionării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar persoanele expuse dezvoltă reacţii nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign)”, subliniază INSP.

Totodată, INSP atrage atenţia că măsurile de curăţenie şi cele de aplicare a produselor de curăţenie şi a dezinfectanţilor prevăzute atât în recomandările naţionale, cât şi în cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvenţa şi perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfăşurării activităţilor educative.

„Igiena mâinilor, igiena respiraţiei, evitarea aglomeraţiei, aerisirea frecventă a spaţiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID-19. În concluzie metoda dezinfecţiei cu UV nu reprezintă o opţiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în şcoli”, se mai arată în comunicatul citat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate