Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia va avea cinci autobuze adaptate pentru accesul şi transportul persoanelor cu handicap. Propunere după amenzi CNCD

Publicat

autobuze

autobuze STP intersectie gara Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 31 ianuarie, un proiect privind introducerea unui număr de 5 autobuze adaptate pentru a facilita accesul neîngrădit al persoanelor cu handicap la transport și călătorie.

Asociația AIDA-TL propune avizarea modificării anexei 3 la contractul de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane, prin curse regulate nr. 226/1683/2012 în sensul introducerii unui număr de 5 autobuze adaptate nevoilor cu handicap.

Această cerință a asociației vine ca urmare a sancționării repetate a primarului municipiului Alba Iulia cu amendă contravențională de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru neîndeplinirea obligației adaptării tuturor mijloacelor de transport public de persoane în vederea facilitării accesului neîngrădit al persoanelor cu handicap la transport și călătorie așa cum prevede legea. În acest context, Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local, prin organul ei de conducere, a adoptat Hotărârea nr. 10/29.11.2016 prin care a aprobat introducerea autobuzelor adaptate persoanelor cu dizabilități.

Din datele furnizate de AIDA-TL, serviciul de transport public local pe raza municipiului Alba Iulia este efectuat de Societatea de Transport Public SA cu un număr de 50 de autobuze, pentru un număr total de 22 de trasee.

Din acestea 12 autobuze deservesc zona industrială a municipiului (8 trasee), ponderea călătorilor de pe aceste trasee fiind angajații societăților de pe platformele industriale ale municipiului Alba Iulia. Celelalte linii de transport public de călători sunt deservite de un număr de 38 de autobuze, adaptate transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Prin adresele nr. 1200073/2016 și nr. 2321/2017 Asociația propune introducerea autobuzelor adaptate nevoilor persoanelor cu handicap și comunică faptul că, cheltuielile financiare cu cele 5 autobuze propuse a fi introduse vor fi de 48.496 lei/lună. Delegatul de gestiune a serviciului de transport public local de persoane va finanța din surse proprii lucrările de întreținere, reparații, modernizare sau înlocuire a mijloacelor de transport.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax