Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia va avea o Orchestră de Cameră. Deschiderea stagiunii este prevăzută pentru 15 septembrie

Publicat

Astăzi, la nivelul conducerii CJ Alba, s-a hotărât înființarea Orchestrei de Cameră, care va funcționa ca serviciu distinct în cadrul Centrului „Augustin Bena”. Anunțul aparține vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, care dă o veste bună iubitorilor de muzică clasică și simfonică din județ.

Florin Roman susține că se are în vedere și o dată la care să aibă loc concertul de debut la Orchestrei. Acesta este programat, la Sala Unirii, cândva la mijlocul lunii iulie.

„Deschiderea stagiunii este prevăzută pentru 15 septembrie. În funcție de modul în care este primită Orchestra de Cameră, ne propunem să trecem anul viitor la Filarmonică”, a adăugat vicele CJ Alba.

Din primele informații obținute de noi, Orchestra de cameră va fi condusă de maestrul Ioan Chiciudean.

„Decizia înființării acestei orchestre a fost luată în urma analizelor făcute în cadrul serviciilor de specialitate ale Consiliului Județean, reprezentând o nouă etapă de dezvoltare a politicii culturale a CJ Alba.

Formată din 16 interpreți și un dirijor, orchestra va susține atât concerte în cadrul programelor instituțiilor de cultură și la evenimentele de anvergură din județ, cât și stagiuni itinerante, asigurând programe de muzică simfonică și cultură de calitate tuturor orașelor din județul Alba”, a anunțat CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ticusor

    miercuri, 29.05.2013 at 22:25

    INTERPRETI VOR FI ANGAJATI SAU COLABORATORI?

  2. X Men

    miercuri, 29.05.2013 at 23:18

    Cine este maestrul? Nu am auzit…

  3. Muzicianul

    vineri, 31.05.2013 at 17:45

    Nici n-ai sa auzi de o asemenea nulitate muzicala ca Ioan Chiciudean. Ce sa conduca ala o orchestra, nu e in stare decat sa raga si el niste melodii intr-o Italiana stalcita. Daca ii pui un cocleag in mana el zice ca ii vioara , cam la atat se rezuma expertiza d-lui autointitulat „maestru” Ioan Chiciudean in teoria intrumentelor muzicale. In fruntea orchestrei si la carma ei trebuie sa fie un instrumentist sau un dirijor care au avut experienta de orchestra si au studiat muzica de camera si dirijatul de orchestra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax