Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia va avea un ”bloc NATO”. MApN va prelua 40% din locuințele ANL construite recent în oraș

Publicat

Consiliul Local Alba Iulia va transmite acordul ca 15 locuințe ANL, construite pe strada Lalelelor, să fie transmise în administrarea Ministerului Apărării Naționale. 

De asemenea, va fi transmisă către MApN și cota parte a terenului aferent. Decizia va fi luată în 30 ianuarie, în ședința consiliului local, potrivit unor documente ale primăriei.

Consilierii vor trebui să își exprime ”acordul pentru atribuirea în administrarea Ministerului Apărării Naționale a unui număr de 15 unități locative situate în Municipiul Alba Iulia, strada Lalelelor, nr. 97 A, Bloc 2, jud. Alba, aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia”.

De menționat că terenul pe care au fost ridicate ANL-urile a aparținut MApN (acolo funcționa UM 01684). Terenul a fost transmis prin Hotărâre de Guvern către municipiul Alba Iulia, în 2010.

Printr-un protocol de colaborare semnat un an mai târziu, în 2011, consultat de Alba24, primăria se obliga să retransmită către MApN minimum 40% din locuințele construite acolo (adică 15 din cele 36 de locuințe).

Până acum au fost construite 2 blocuri. Unul dintre ele a fost deja repartizat solicitanților civili din Alba Iulia. 15 apartamente din cele 18 existente în cel de-al doilea bloc vor ajunge la militari (pentru a respecta procentul de 40%).

În cazul nerespectării protocolului, primăria ar fi obligată să restituie MApN terenul.

Viceprimarul Marius Filimon a spus că în zona respectivă există un PUZ pentru construcția a aproximativ 700 de locuințe ANL.

”Este vorba despre un PUZ care cuprinte 43 de blocuri, ceea ce reprezintă un total de 728 de apartamente”, a spus Marius Filimon.

40% dintre acestea, dar nu mai puțin de 250 dintre acestea ar trebui, potrivit protocolului, să ajungă la angajații MApN.

Apartamentele care vor ajunge la Armată nu vor putea fi vândute, dar vor putea fi folosite drept locuințe de serviciu pentru care militarii nu vor plăti chirie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 23.01.2024 at 16:24

    Ia auzi la ei, să facă Primăria locuinţe pentru NATO. Păi să facă ţara cu bani din fondul NATO, nu noi. Ne-am postit de-a binelea. Că aşa suntem noi, slugoi de la ăl mai mare până la consilier local. Ruşine, alţii tot aşa fac sau este soluţie proprie ?

  2. facsimil

    marți, 23.01.2024 at 20:12

    așa da. dați-i la măciucă toate terenurile că-i tare vrednic. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax