Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia va face parte din Asociaţia „White Cities”, alături de oraşe din Ungaria şi Croaţia. Vor colabora pentru atragerea de finanţări europene

Publicat

alba iulia cetatea alba carolinaAlba Iulia se asociază cu oraşe din Ungaria şi Croaţia, pentru a promova proiecte care se le asigure acces la finanţări europene, în vederea dezvoltării acestora. Asociaţia se numeşte „White Cities”, iar protocolul va fi semnat în noiembrie.

Primarul Mircea Hava merge, în noiembrie, la Biograd na Moru, în Croaţia, unde va avea loc ceremonia de semnare a documentelor de asociere. Delegaţia este programată în perioada 20-25 noiembrie.

Alba Iulia devine astfel partener în asociaţia ce reuneşte şi Szekesfehervar (Ungaria) şi Biograd na Moru (Croaţia), oraşe înfrăţite, care vor colabora pentru dezvoltarea unor proiecte comune, prin identificarea şi atragerea unor finanţări nerambursabile din partea Uniunii Europene.

szekesfehervar ungariaSzekesfehervar este un oraş cu aproximativ 98.000 de locuitori din Ungaria centrală, situat la 59 km vest de Budapesta. Numele său înseamnă „scaun/tron/castel regal alb sau “cetatea albă cu castel”.

A fost cea mai importantă aşezare din Ungaria, în Evul Mediu, numele său latin fiind Alba Regalis / Alba Regia.

În perioada romană, aici se aflau două așezări numite Gorsium și Herculia. Este cunoscut din punct de vedere istoric ca fiind locul de încoronare și înmormântare al regilor Ungariei.

 

 

biograd na moru 1Biograd na Moru (Croaţia) este un oraş cu 5.569 de locuitori (2011), staţiune turistică la malul Mării Adriatice. A fost capitala medievală a Regatului Croat. Numele său înseamnă “oraşul alb de la malul mării”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax