Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia vrea să intre din nou în Cartea Recordurilor. Cea mai mare HORĂ din istorie, la Centenarul Marii Uniri în 2018

Publicat

marea imbratisare Alba Iulia se pregătește să intre din nou în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare horă din istorie, la care sunt așteptați să participe 15.000 de oameni care vor celebra Centenarul Marii Uniri în 2018. Proiectul a făcut parte din programul de candidatură a municipiului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, care a fost preluat de Ministerul Culturii și propus în acordul de cooperare pentru programul „Orașe Europene”. 

Cu toate că nu a ajuns în ultima etapă pentru Capitală Europeană a Culturii în 2021, Alba Iulia culege roadele programului de candidatură.  Alba Iulia a fost inclus în programul „Oraşe Europene“, un proiect dedicat oraşelor care au candidat în prima etapă a competiției și parte din proiectele propuse în program se regăsesc și în acordul de cooperare semnat deja de Ministerul Culturii.

Programul „Orașe Europene” se articulează în 4 direcții propuse de Ministerul Culturii.

UntitledPrima direcție reprezintă „Acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură. Atingerea unui nou record mondial recunoscut de Cartea Recordurilor reprezintă unul din proiectele de dimensiune europeană privind cea mai mare horă din lume, unde se așteaptă ca peste 15.000 de persoane să sărbătorească în 2018 Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia, înlănțuindu-se în cea mai mare horă din istorie.

Se mai dorește inițierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât și programatorilor culturali, precum şi elaborarea unei publicații dedicate orașelor candidate pentru a contura profilul și identitatea lor.

Ultimul punct din protocol se referă la „Transferarea cinematografelor din Alba Iulia din administrația Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm în proprietatea Municipiului Alba Iulia și utilizarea acestora de către Primărie în interes comunitar ( prin investiții proprii și/sau atrase din partea unor programe de finanțare nerambursabilă”.

VEZI:  Cinematografele „Dacia” și „Columna” trec în administrarea municipiului Alba Iulia. A fost semnat un protocol de cooperare cu Ministerul Culturii

Durata protocolului este de 5 ani de la data semnării ambelor părți, cu posibilitatea de prelungire. În momentul de față acesta a fost semnat de către Ministerul Culturii și urmează să fie încheiat după ce va fi aprobat de Consiliul Local și semnat de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Reamintim că  în jur de 11.200 de oameni au luat parte, în data de 29 mai 2009, la cea mai mare îmbrăţişare umană din lume. Pentru a atesta recordul, judecătorul Guiness Book, Paul Genny a parcurs pe bicicletă distanţa de aproape patru kilometri a lanţului uman care a înconjurat Cetatea Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    marți, 04.10.2016 at 07:55

    Ar putea sa intre dupa mai multe criterii:
    -cele mai multe si mai inutile sensuri giratorii,
    -cele mai putine treceri la nivel de cale ferata,
    -orasul cel mai greu accesibil…dureaza unseori 2-3 ore sa intri in Alba Iulia ..mai ales dinspre Sebes.
    -Ar fi campion si la categoria :cei mai putini soferi care cunosc regulile de circulatie in sensul giratoriu:))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax