Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Alba, locul 6 la într-un top al creşterii economice, pe timp de criză. Vezi companiile care au ridicat PIB-ul județului

Publicat

finante lista

Criza economică pare să nu afecteze, cel puţin din datele statistice, unele judeţe ale ţării. Din 2009, se înregistrează creşteri economice inclusiv în Alba. În 2012, judeţul ajunge la o valoarea a Produsului Intern Brut de 10.7 miliarde lei, adică o creştere de 27,4%, pe locul şase după Argeş, Buzău, Braşov, Mureş şi Timiş.

Potrivit unei analize econtext.ro, în ultimii trei ani de criză, în mai multe zone din România va economia înregistrează creşteri, după cum arată date ale Comisiei Naţionale de Prognoză. Cu o rată de creştere de peste 25% se situează peste zece judeţe, ca Argeş (30,3%), Buzău (30,10%), Braşov (29,9%), Mureş (29,4%), Timiş (29,10%) şi Alba, cu 27,40%. În judeţul nostru, în 2009, PIB este la valoarea de 8,4 miliarde lei, iar în 2012 este estimat la 10,7 miliarde lei. Pe lista zonelor cu cifre favorabile se mai află Ilfov, Caraş-Severin, Olt, Tulcea şi Arad, în condiţiile în care creşteri economice mai mici sunt evidenţiate pentru Mehedinţi, Călăraşi şi Covasna. Judeţe mari, cum este Clujul ori Bucureşti se află în a doua parte a clasamentului.

În cazul judeţului Alba, firnele mari care pot fi considerate drept principali contribuabili la economia locală sunt nume cunoscute pe piaţa locală, naţională, dar şi internaţională. Pe lista celor mai mari contribuabili din Alba se află societăţi ca Jidvei, Transavia, Albalact, Holzindustrie Schweighofer , Kronospan Sebeş SA, Bosch Rexroth  Blaj, Star Transmission  Cugir, Alpin 57 Lux, Elis Pavaje , Supremia Grup, Elit,  Mercado, Compania Naţională RORMARM Filiala Cugir, Florea Grup , Pehart Tec  Petreşti, Rekord , Apa-CTTA SA, Apulum , Roşia Montană Gold Corporation , Saturn , Simpe  Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax