Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba, pe locul 18 în TOPUL județelor în care s-au cazat cei mai mulţi turişti străini. București, Brașov și Sibiu, preferate de vizitatorii de peste hotare

Publicat

cetate turisti Zilele de vară atrag în județul Alba mii de turiști. Cetatea Alba Carolina este aproape zilnic vizitată de grupuri de străini, observaţi de cei care s-au plimbat în acest an prin Alba Iulia. Totuși, se pare că parte din acești turiști au venit, au vizitat și au plecat spre alte zone ale țării, dovadă că Alba se află doar pe locul 18 într-un top județelor care au cazat cei mai mulți străini. București, Brașov și Sibiu rămân în continuare destinațiile preferate de vizitatorii de peste hotare.

Numărul străinilor care s-au cazat în România a crescut în primele opt luni din acest an cu 10%, până la 1,6 milioane de turişti străini, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor de la Statistică.

turusti strainiBrașov, Sibiu, Timiş şi Cluj au atras în primele opt luni din acest an 270.000 de turişti străini în hotelurile, pensiunile sau vilele turistice, adică 16% din totalul vizitatorilor străini ce s-au cazat, fiind judeţele care ocupă poziţii fruntaşe în topul celor mai căutate destinaţii din ţară de către străini, după Bucureşti, care a avut 692.000 de turişti ce s-au cazat în unităţi turistice. Cele mai vizitate județe rămân cele din centrul țării în timp ce județele din est și sud par să nu prezinte prea mare interes pentru străini.

Deși putem observa creșterea numărului de turiști în Alba, județul cu cea mai mare Cetate din România, cu două stațiuni montate și sute de locuri de vizitat, nu a reușit nici măcar să se apropie de județele menționate. Alba se află pe locul 18 din cele 41 de județe plus Capitala. Din ianuarie până în august a cazat 11.069 turiști străini.

În topul realizat de INS, Alba se află la „granița” dintre județele mai bogate, în care s-a investit și cele din estul și centrul țării, cunoscute ca fiind printre cele mai sărace județe.

Cel mai puțin vizitat județ a fost Teleorman, care nu a cazat mai mult de 750 de turiști străini.

Vezi şi Peste 100.000 de turiști au vizitat județul Alba în primele opt luni din 2016, mai mulți cu 11,5% față de anul trecut. Au stat mai puțin ca în alte zone din Regiunea Centru

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax