Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba, pe locul 7 în topul judeţelor cu promovabilitatea cea mai mică la Bac. Vezi aici care au fost cele mai contestate materii

Publicat

Rezultatele obţinute de elevi la Bacalaureatul din acest an sunt îngrijorătoare şi indică o situaţie unică în istoria postdecembristă a României. La nivelul întregii ţări, doar 44,47% au reuşit să promoveze examenele, iar nici dascălii din judeţul Alba nu se pot mândri cu rezultate mai bune. În topul judeţelor cu cele mai slabe note la Bac, Alba ocupă un venerabil loc 7, cu un procentaj de promovabilitate de sub 40%.

Singura speranţă a elevilor mai sunt contestaţiile depuse luni şi în urma cărora ar mai putea obţine acele câteva sutimi necesare pentru a fi declaraţi promovaţi. În Alba, cele mai contestate note au fost cele de la Matematică. Potrivit profesorului Ionel Trifon, un număr de 416 elevi s-au prezentat la centrele de examen pentru a încerca să îşi mărească notele la această disciplină. Este vorba atât de tineri care au picat Bacalaureatul, cât şi de elevi cu note mai mari, dar care au sperat la o medie mai mare.

Pe locul II, ca număr de contestaţii depuse în judeţul nostru se află examenul la Limba şi literatura română. La această materie, 401 elevi au depus luni contestaţii.

Vă prezentăm numărul de contestaţii depuse de elevii de la liceele din Alba la fiecare disciplină de examen:

Biologie – 208 contestaţii

Geografie – 108 contestaţii ( maghiară şi netradusă)

Matematică (maghiară) – 7 contestaţii

Istorie – 66 contestaţii

Anatomie – 39 contestaţii

Chimie – 21 contestaţii

Fizică – 20 contestaţii

Informatică – 14 contestaţii

Limba Maghiară – 9 contestaţii

Sociologie – 3 contestaţii

Filosofie – 1 contestaţie

Psihologie – 1 contestaţie

Economie – 1 contestaţie

Elevii care au depus contestaţii riscă să se lovească şi de cealaltă lamă a tăişului. Profesorul Ionel Trifon ne-a explicat că notele obţinute în urma reevaluării lucrărilor vor fi cele finale, aşa că, spre exemplu, cei care au obţinut la examen 8.50, iar, în urma evaluării, nota 8.00 vor rămâne cu ultima notă: „Dacă diferenţa dintre nota de la contestaţie este mai mare de 0,50, atunci nota rămâne cea de la contestaţii. Deasemenea, de la 9.50 în sus, elevului îi va rămâne din nou nota de la contestaţii”.

Soluţionarea contestaţiilor se realizează la Cluj, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax