Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba, pe locul cinci în topul județelor în care salariile au crescut de la începutul crizei economice până în 2012

Publicat

Deși era de așteptat ca angajații din mediul privat și de stat să resimtă la buzunar cei patru ani de criză economică, în ultimii patru ani, salariile din județul Alba au crescut cu 25%. Dacă la începutul lunii septembrie 2008, salariul minim net era în județ era de 1.019 de lei, în aceeași lună a anului trecut acesta a crescut cu mai bine de 200 de lei.

Potrivit unui sondaj realizat de econtext.ro, județul Alba se situează pe locul 5 în topul județelor care au înregistrat o creștere a salariului minim net din septembrie 2008 până în septembrie 2012. Așadar, dacă în primul an de criză minimul net era de 1.019 lei pe lună, patru ani mai târziu salariile au ajuns la suma de 1.273 de lei, adică cu 25% mai mult.

Cei mai norocoși angajați sunt cei din Maramureș, unde salariile au crescut cu 60,10%, de la 913 de lei la 1.491 de lei. În top 5 se mai regăsesc județele, Mureș, Argeș, Gorj și Alba.

La polul opus se situează județul Bacău, unde salariile s-au micșorat cu 4,10%. Locuitorii din această zonă care câștigau, în 2008, 1.290 de lei, în 2012 au ajuns să câștige 1.263 de lei.

Trebuie ţinut cont însă că aceste fluctuaţii ale veniturilor nu sunt corelate cu evoluţia cursului euro, al inflaţiei ori cu celelalte condiţii economice care au dus la scumpiri ale produselor şi la scăderea puterii de cumpărare, precum şi numărul crescut al şomerilor. Cu alte cuvinte, majorarea salariul mediu net în ultimii patru ani nu poate fi considerată o îmbunătăţire a nivelului de trai la nivel local.

Sursa: econtext.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. n

    vineri, 15.02.2013 at 14:32

    așa, și?……… de asta: ”Trebuie ţinut cont însă că aceste fluctuaţii ale veniturilor NU sunt corelate cu evoluţia cursului euro, al inflaţiei ori cu celelalte condiţii economice care au dus la scumpiri ale produselor şi la scăderea puterii de cumpărare, precum şi numărul crescut al şomerilor. Cu alte cuvinte, majorarea salariul mediu net în ultimii patru ani NU poate fi considerată o îmbunătăţire a nivelului de trai la nivel local.”

    cine ține o socoteală?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax