Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA, primul județ care trece în SCENARIUL ROȘU. Autoritățile vor fi nevoite să aplice noi RESTRICȚII. Incidența COVID în țară

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis marți situația actualizată a incidenței cazurilor COVID pe județe.

Județul Alba se află pe primul loc cu incidență de 3.06 (anterior 2.95), după București, care are 3.23 (anterior 3.19).

În funcție de acest indicator se iau deciziile cu privire la restricțiile impuse la nivel județean.

După Alba, cea mai mare incidență se înregistrează în județul Harghita (2.84) și în Vâlcea și Cluj, ambele cu 2.52. Urmează Sălaj cu 2.2.

La polul opus se află județele Argeș cu (0.71) și Vrancea alături de Mehedinți cu (0.74).

Potrivit ordinului miniștrilor Sănătății și Educației, dacă într-o anumită zonă rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, atunci toate școlile vor trece în scenariul online.

„La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”.

De asemenea, potrivit HCNSU nr. 49/13 octombrie 2020, în localitățile cu incidență peste 3/mia de locuitori masca devine obligatorie și în toate spațiile publice deschise, activitatea la interior în restaurante/cafenele/ cinematografe se sistează, iar evenimentele/concertele/spectacolele sunt interzise. În cazul restaurantelor și cafenelelor este permisă activitatea tip catering/delivery și servirea în spații deschise cu respectarea normelor sanitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dele Ali

    marți, 20.10.2020 at 15:34

    Si totusi cine se ocupa de acest judet? Ce asteptati mai trantorilor din conducerea judetului si a oraselor ( domnii primari)?…salariul…? il meritati nesimtitilor?
    Oare chiar asa impotenti mentali sunteti ca nu puteti elabora niste masuri coerente de protectie pt. reducerea cazurilor?
    Mai dati un ochi prin tarile civilizate si mai vedeti ce fac altii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax