Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA: Proiectele pentru dezvoltarea rurală, verificate de specialiştii CJ

Publicat

Președintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a convocat, miercuri, o întâlnire de lucru la sediul instituţiei, la care au participat reprezentanţii administrațiilor locale din județ, care au în pregătire proiecte ce vor primi finanţare prin Planul Național de Dezvoltare Rurală şi prin Programul Naţional Dezvoltare a Infrastructurii, precum şi consultanții implicați în elaborarea acestor proiecte.

Motivul întâlnirii, la care au fost prezenţi şi vicepreşedinţii Sorin Bumb şi Alin Cucui, a fost discutarea și clarificarea problemelor ce apar în procesul de întocmire a proiectelor, urmărindu-se realizarea documentaţiilor în conformitate cu cerinţele finanţatorului şi la termenele stabilite.

Urmărim, îndeaproape, ca documentaţiile să fie realizate conform cerinţelor Ministerului Dezvoltării şi să nu existe greşeli. Vrem ca investiţiile să se realizeze rapid şi, de aceea, este important ca totul să fie bine făcut, pentru a nu apărea întârzieri. Toţi primarii din judeţ au fost anunţaţi despre oportunitatea de a depune astfel de proiecte şi avem solicitări din toate zonele judeţului”, a spus Ion Dumitrel.

Pentru o primă tranşă de 60 proiecte au fost verificate completările ce trebuie depuse până vineri, la Ministerul Dezvoltării, aceste proiecte fiind deja analizate de finanţator. Alte 51 de proiecte sunt în lucru, documentaţiile urmând a fi completate şi finalizate până la 31 martie, pentru a fi depuse spre finanţare.

Toate cele 111 proiecte discutate privesc dezvoltarea infrastructurii prin lucrări de aducţiune a apei, canalizare şi modernizare de drumuri şi străzi. Valoarea însumată a acestor proiecte reprezintă circa patru mii de miliarde lei vechi, bani ce vor fi investiţi în infrastructura judeţului Alba.

Întâlniri de acest gen au mai fost realizate la Consiliul Judeţean Alba şi vor fi reluate ori de câte ori va fi nevoie, pentru realizarea, cu succes, a investiţiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax