Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ALBA: Școala va începe cu toți elevii în clase. Județul se încadrează în prezent în scenariul verde. Ce spun autoritățile

Publicat

Toate școlile din Alba vor începe noul an școlar cu elevii în clase, dacă actualele condiții privind evoluția epidemiei în județ, se mențin. O spun atât prefectul de Alba, Nicolae Albu, cât și directorul DSP Alba,ALexandru Sinea, contactați de Alba24.

Nici un oraș sau comună nu se regăsește în prezent în zona galbenă sau roșie, conform clasificării anunțate miercuri de președintele Klaus Iohannis. 

Prefectul Nicolae Albu a confirmat pentru Alba24 că în prezent, potrivit numărului de cazuri din județ, școlile se vor deschide cu elevii în clase pentru că toate localitățile se regăsesc în zona verde. A avertizat însă că situația depinde de evoluția cazurilor din județ în perioada următoare.

”Nu avem probleme deosebite pentru că la nivelul județului Alba, cazurile sunt dispersate, dar am recomandat acțiuni suplimentare în zonele de risc. Dacă cifrele rămân în aceste limite, elevii merg la școală în condiții normale. Nu avem localități în care să fie depășit numărul cazurilor active, 3 la mia de locuitori,” a declarat șeful DSP, Alexandru Sinea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că există trei scenarii privind începerea anului preuniversitar, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate.

Scenariul verde, cu risc mic sau deloc, presupune mai puțin de un caz la mie, detectat zilnic în ultimele 14 zile. În această situație, cursurile se fac fizic, la școală.

Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt, la școală și în online. În cazul scenariului roșu, cursurile se țin doar online.

Decizia privind funcționarea fiecărei școli e luată la nivel de județ. Decizia dacă elevii merg la școală sau vor urma cursuri online se ia la nivel de fiecare județ.

Foto: Școala din Ciugud – arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax