Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Alba: Sesiune de informare privind combaterea discriminării

Publicat

În sala de şedinţe a Centrului de Servicii Comunitare „Arnsberg” Alba Iulia a avut loc, marţi, sesiunea de informare în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării „Pentru diversitate împotriva discriminării”.

Sesiunea de informare, la care a participat personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba, a fost susţinută de către coordonatorul Centrului Local Antidiscriminare Alba şi un reprezentant al DGASPC Alba. În acest context, a fost prezentat proiectul reţelei multiregionale de servicii de consiliere antidiscriminare pentru incluziunea socială a persoanelor discriminate.

În prima parte a sesiunii, au fost clarificate concepte ca: prejudecată, stereotipuri, discriminare directă, discriminare indirectă, victimizare, măsuri afirmative şi cerinţe ocupaţionale determinante.

Organizatorii au prezentat, în partea a doua a şedinţei, un film  documentar privind discriminarea şi efectele acesteia. Participanţii au dezbătut aspectele prezentate şi au identificat modul în care pot utiliza, la locul de muncă, informaţiile primite în cadrul sesiunii.

Acest proiect face parte din Programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane 2007 – 2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, implementat de către Centrul de Resurse Juridice Bucureşti, în parteneriat cu  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Fundaţia „Giacomo Brodolini” Italia, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Alba şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax