Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Sindicaliștii din Sănătate, în grevă japoneză. Angajații cer salariile și sporurile prevăzute în lege

Publicat

Federația SANITAS cer salarii de bază mai mari pentru toți salariații din Sănătate și asistență socială, precum și sporuri plătite.

Sanitas Alba s-a alăturat protestului național și a înaintat prefectului județului Alba, Nicolae Albu, un memoriu prin care solicită respectarea legii salarizării.

Angajații din sistem au intrat în grevă japoneză pe durată nederminată. Ei poartă banderole albe pe braț.

Precizări Sanitas Alba:

”Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite angajaților din Sănătate şi Asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de la începutul pandemiei.

În aceste condiţii, Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit în 20 decembrie 2021 a analizat situaţia creată de apariţia O.U.G. nr. 130/2021 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări:

1. Majorarea salariilor de bază prevăzute de Legea 153/2017 pentru întreg personalul din sănătate și asistență socială – inclusiv pentru personalul TESA.

2. Stabilirea sporurilor prin raportare la salariul de bază aflat în plată;

Acţiunile organizate la nivel județean de Sindicatul SANITAS Alba în perioada următoare sunt:

1) începând din 22 decembrie declanșarea grevei japoneze pe termen nelimitat;

2. Convocarea Comisiei de Dialog Social în regim de urgență la nivelul Instituției Prefectului Județului Alba

3. În 23 decembrie pichetarea Guvernul României.

În funcţie de rezultatul acţiunilor vom continua să organizăm forme de protest legale, în această perioadă, pentru susţinerea şi soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat”.

Situația la nivel național

Guvernul a cerut cerând un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.

Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit în sesiune extraordinară a analizat situația creată și a decis declanșarea grevei japoneze, cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor SANITAS de către toți membri de sindicat afectați de O.U.G. 130, pe termen nelimitat.

Începând de miercuri, 22 decembrie a.c., sunt convocate prin intermediul Uniunilor Județene C.N.S.L.R. – FRĂȚIA a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor județene.

Sindicaliștii anunță pichetarea Guvernului României, joi 23 decembrie.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 22.12.2021 at 15:24

    Bravo vouă, așa ar trebuii să facă toți.Guvernul își bate joc de români și învârte banii ,,spre binele poporului”.Să le fie rușine ,să trăiască ei cu 1360 ron/lună.Americanii au pus piciorul în prag iar angajatorul a venit cu oferte foarte tentante de salarizare,etc.La nii ăștia dacă ar purea te-ar pune să lycrezi gratis și ei se lăfăie.

  2. Gelu Stoian

    joi, 23.12.2021 at 12:08

    Si Federatia sindicala ” Sanitas” CERE DE PomaNA, Ca Si CNSLR Fratia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax