Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Tarife mărite la operatorii de transport public judeţean

Publicat


Câteva companii de transport public măresc preţul biletelor, de la 1 aprilie. Pentru cetăţenii care fac cel mai lung drum cu autobuzul, preţul biletelor vor creşte între 50 de bani şi un leu, iar al abonamentelor se măreşte cu 40 procente.

Naveta va deveni o adevărată corvoadă pentru majoritatea cetăţenilor care fac zilnic drumul în judeţ. Deşi plătesc abonamente destul de mari, comparativ cu nivelul de trai, companiile de transport public din Alba, din lipsă de resurse, au decis că şi aceste preţuri sunt mici. Motivele invocate sunt puse pe seama creşterii preţului la motorină, a costurilor mari pentru întreţinerea autovehiculelor, a cheltuielilor cu personalul şi a majorării TVA de la 19%, la 24%.

Pentru abonamentul de transport pe o distanţă de 35 de kilometri, călătorii vor plăti 265 lei şi nu 165 lei, tariful actual practicat de SC „Arieşul”. Cel mai scump abonament din întregul  judeţ va fi de 297 lei, de la 1 aprilie, pentru o distanţă parcursă între 50 şi 55 kilometri.

Tarifele vor fi majorate la operatorii de transport rutier SC „Arieşul”, SC „Mariany” şi SC „Super Trans”. Aceştia nu au mai actualizat preţurile din 2008.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate