Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Toate paturile ATI pentru pacienți COVID sunt ocupate. Care este situația din județ

Publicat

Toate paturile ATI pentru pacienți COVID sunt ocupate în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, pentru Alba24.ro.

Luni au fost transferați 9 pacienți de la spitalul județean, la spitalul din Aiud, iar marți vor fi transportați alți cinci pacienți.

La spitalul din Aiud sunt 14 paturi ATI și de terapie acută. La spitalul din Blaj sunt două paturi de terapie intermediară, iar la spitalul județean, alte două.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, în caz de nevoie, poate fi suplimentată capacitatea la spitalul din Aiud. Acolo sunt detașați doi medici anesteziști, de la alte spitale din județ.

De asemenea, la unitatea din Aiud vor fi asigurate gărzi de către toți medicii anesteziști operaționali din județ, prin rotație.

Numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID-19 în spitalele din Alba a crescut de peste 7 ori faţă de acum aproape două săptămâni.

Vezi și ALBA: Numărul pacienților COVID internați în spitale, de șapte ori mai mare față de acum 2 săptămâni

Dacă în 8 septembrie erau internaţi în Alba 19 bolnavi de COVID-19, dintre care 2 la ATI, luni, 20 septembrie, la 138, din care 18 la ATI.

În condițiile în care cazurile se înmulțesc de la o zi la alta, începe să fie resimțită din nou criza de personal la nivelul unităților sanitare din județ și din țară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax