Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Trei job-cluburi cu servicii specializate pentru şomeri

Publicat

Un număr de 300 de şomeri vor beneficia de servicii în vederea reintegrării pe piaţa muncii, de mediere, precum şi consiliere profesională şi orientare pe piaţa muncii.

La nivelul judeţului Alba au fost înfiinţate trei job-cluburi, în oraşele Alba Iulia, Abrud şi Câmpeni, de către o echipă de specialişti din cadrul Cabinetului Psihologic „Silvana Capriş” din Petroşani. Aceştia au demarat un proiect de servicii specializate pentru şomeri, susţinut din fonduri europene, având ca partener Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba.

Prin acest proiect se doreşte ocuparea şomerilor de lungă durată, a şomerilor tineri şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din Alba, în decursul a 24 de luni, prin implementarea unui program integrat de măsuri active.

Mai exact, dintre cei 300 de şomeri care vor participa la activităţi specifice job-club, 60 vor fi plasaţi în muncă până la sfârşitul implementării proiectului şi 30 vor fi orientaţi spre un curs de calificare.

Serviciile oferite şomerilor constau în evaluare psihologică şi orientare profesională, realizată de specialişti psihologi, inclusiv avize psihologice pentru angajare; consiliere privind legislaţia muncii; acces gratuit la internet în vederea căutării şi găsirii unui loc de muncă şi formarea unei atitudini active, pozitive vizavi de găsirea unui loc de muncă.

Consilierii psihologi vor organiza întâlniri între şomeri şi angajatori şi vor face lobby pentru a favoriza angajarea şomerilor aflaţi în program.

Beneficiarii vor fi identificaţi prin AJOFM Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax