Connect with us
Publicitate

AIUD

ALBA: Un drum de pământ care leagă mai multe localități de lângă Aiud a fost asfaltat de la zero, pe fonduri europene

Publicat

Consiliul Județean Alba a finalizat în proporție de 94% lucrările de modernizare a drumului județean 103 E, de la limita cu Drumul Național 1 la Gârbova de Jos, Gârbovița și până la Gârbova de Sus. Este un drum din județ care nu a fost niciodată asfaltat până acum. 

Autoritățile pregătesc recepția acestui drum lung de peste 7,5 kilometri. Pe lungimea drumului au fost proiectate și două stații de autobuz.

Pentru a evita aducerea noroiului pe partea carosabila, toate drumurile laterale care intersectează DJ 103 E au fost amenajate pe 25 ml lungime și pe lățme variabilă, în funcție de ampriza drumului lateral.

Lucrările au fost realizate de SC Drumuri și Poduri Locale Alba SA și au costat peste 5,4 milioane de lei (la care se adaugă TVA).

Drumul respectiv a fost inițial drum comunal și a fost preluat de Consliul Județean Alba și transformat în drum județean.

Finanțarea lucrării a fost din fonduri europene (POR), a transmis vicepreședintele instituției, Marius Hațegan. Acesta spune că drumul va fi redat orașului Aiud, după reabilitare și expirarea garanției (trei ani).

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate