Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba: Video de pe Tik-Tok, probă într-un dosar de tentativă de omor. Ce decizie au luat judecătorii

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie definitivă, într-un dosar de tentativă de omor. După o condamnare în primă instanță, la Tribunalul Alba, faptașul, nu a fost de acord cu pedeapsa primită și a atacat decizia în instanță. 

În data de 5 decembrie 2023, instanța supremă a dat o decizie în caz. 

Este vorba despre o petrecere care s-a terminat cu o tentativă de omor, într-un sat din Alba. Mai exact un grătar între prieteni care s-a terminat cu o tentativă de omor. După câteva glume, un bărbat a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe un bărbat cu care era la masă.

Totul s-a petrecut în data de 17 februarie 2023, iar cel care a pus mâna pe cuțit și-a aflat pedeapsa în primă instanță, în data de 13 septembrie 2023.

Un rol important în dosarul de tentativă de omor l-a avut un video de pe Tik-Tok. Mai exact pe baza video-ului procurorii au putut proba că inculpatul era conștient că l-a rănit grav bărbat.

Ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la tentativă de omor

În linii mari, într-o zi de vineri, mai mulți prieteni s-au strâns la o fermă din Șibot, la un grătar. Toți de la masă se cunoșteau între ei, fiind prieteni destul de vechi.

La un moment dat pe baza consumului de alcool, au izbucnit mai multe glume între cei doi, bărbați. Agresorul l-a un moment dat l-a numit pe bărbatul care urma să îi fie victimă ”țigan”, iar cel din urma i-a răspuns că ”este un gunoi”.

În acel moment agresorul s-a ridicat a mers în zona bărbatului, a luat un cuțit de pe masă și l-a înfipt în acesta.

Conflictul a fost aplanat, rapid de restul bărbaților.

CITEȘTE ȘI: Grătar între prieteni, terminat tragic, într-un sat din Alba. Rolul unui video de pe TikTok într-un dosar de tentativă de omor

În primă fază victima a vrut să meargă acasă, dar unul dintre prietenii săi a insistat să îl ducă la spital.

Medicii de gardă de la spitalul din Cugir nu și-au dat seama de gravitatea rănii

A ajuns la spitalul din Cugir, unde potrivit motivării instanței, bărbatul a aflat de la medicii de gardă că nu este grav rănit și că ar avea o rană de apriximativ 4 centrimetri, în zona burții.

Rana a fost suturată de medicii spitalului din Cugir.

Însă, din cauza durerilor, a fost transportat de urgență la Spitalul din Alba Iulia. La unitatea medicală de urgență, a aflat de la medicii de gardă ca are o rană de 14 centrimetri și că trebuie operat de urgență.

Medicii care l-au operat pe acesta au declarat în fața instanței că dacă nu se intervenea chirurgical, bărbatul putea să moară.

Un video pe Tik Tok, incriminator pentru agresor

În timp ce victima sa era în spital, bărbatul, râdea cu un prieten prin mesaje. Agresorul i-a trimis un video de pe Tik Tok, în care era scris „cu țâganu la iartămă”, și în care un tânăr deschidea capacul unui scriu pe versurile de la melodia ”te invit aici, este seara ta”.

Magistrații au concluzionat că inculpatul știa că l-a rănit pe bărbat și mai mult de atât râdea pe seama acestui fapt, prin trimiterea videoclipului și a discuției, cu prietenul său.

Deși prietenul i-a spus că l-a rănit grav și că a fost aproape să comită o cirmă, bărbatul a tot minimizat acțiunea sa.

Discuția dintre el și prietenul care a devenit martor în dosar a fost descoperită de anchetatori în urma unei percheziții informatice.

Ce au probat magistrații cu video-ul de pe Tik Tok

”din procesul verbal de percheziție informatică și de analiza datelor, din care rezultă expres că la data de 19.02.2023 între inculpat și martorul identificat în agenda telefonică a inculpatului a existat un schimb de mesaje prin care inculpatul trimite martorului un link conținând un videoclip de pe Tik Tok, durata 15 secunde, cu mențiunea „cu țâganu la iartămă” (sic”), în care pe versurile, „te invit aici, este seara ta…” un băiat deschide capacul unui sicriu sincronizându-se pe cât posibil cu versurile, înfățișând aceste imagini alte persoane, de sex feminin, căreia pare a îi transmite live cele menționate.

În continuare, martorul îl avertizează pe inculpat să se oprească din râs „că nu a trecut puntea” încă, replica inculpatului fiind „noapu amu… este între noi”.

Martorul replică „stai să scapi întâi și trimite o ideogramă simbolizând un cuțit, două pătrate și un pahar stilizate, apoi îi transmite că victima i-a spus lui  (socru) că doctorul i-a comunicat că a intrat 14 cm cuțitul, mai era un pic și murea.

Inculpatul protestează, susținând că nu avea 14 cm tot cuțitul, fiind însă imediat contrazis de martor care îi spune „cum nu ca era de ala lung”[…]. apoi îi spune inculpatului textual „să îți vinzi Cheresteaua să scapi de facultate” (sic!). Replica inculpatului este „Tu numai taci”;”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa pentru tentativă de omor

Pentru fapta sa, magistrații Tribunalului Alba l-au condamant la 3 (trei) ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor în forma tentativei.

În apel, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins cererea de pe parte penală, astfel că bărbatul va executa pedeapsa.

Însă, au redus la jumătate daunele morale de la 30.000 la 15.000 de euro.

Decizia din data de 5 decembrie a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax