Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba, vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID. Situația oficială pe județe, potrivit raportului săptămânal al INS

Publicat

Capitala București și 16 județe, printre care și Alba, au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, iar în 17 județe vulnerabilitatea este medie.

Potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), 174 de focare au fost raportate săptămâna trecută în toată țara.

Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI.

Sunt foarte vulnerabile Capitala și județele: Alba, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vâlcea.

Cele mai mari rate de incidență cumulată (numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile) s-au înregistrat în: București (216), Vaslui (199), Bacău (190), Iași (177), Neamț (175), Vâlcea (173), Alba (160), Brașov (150), Teleorman (150).

În 22 de județe și în București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 la 100.000 de locuitori.

Numărul mare de cazuri descoperite în Alba, în raport cu alte județe din țară, poate fi explicat și prin numărul mare de teste realizate în județ: 81.416, de la începutul epidemiei.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax