Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INCIDENTE între participanți și jandarmi, la protestele din București. Mii de oameni în Piața Universității

Publicat

UPDATE: Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii în pasajul de la Piața Universității. Oamenii nu sunt lăsați să iasă din pasajul de la Universitate și strigă ”Dați-ne drumul!” Jandarmii au făcut un cordon. Protestatarii s-au pregătit pentru aceste proteste în toată săptămâna care a trecut, însă nici autoritățile nu s-au lăsat: au fost aduși jandarmi din 3 județe.

Mii de oameni din toată țara participă la un protest de amploare, sâmbătă, în București. Proteste mai au loc, în paralel, în mai multe orașe din România și din străinătate. Oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii și urmează să plece în marş către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a României (CCR) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Printre aceștia se află și un grup din Alba Iulia, care s-a deplasat la București în această dimineață. 

Călin Pădurean live:

Protestatarii sunt atât din Bucureşti, cât și din oraşe precum Cluj-Napoca, Bacău, Piteşti, Deva, Bistriţa, Satu Mare, Galaţi, Timişoara și Alba Iulia. Cu trenul, cu microbuze, sau cu maşini personale, mulți dintre participanții la miting și-au dat întâlnire pe traseu.

Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate în acelaşi timp cu protestul din Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, precum şi în în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma sau Edingburgh.

Românii din Franța sunt alături de românii din țară și îi îndeamna să iasă în stradă. Aceștia s-au adunat lângă Turnul Eiffel din Paris pentru a protesta împotriva modificării legilor justiției, într-un eveniment programat pe Facebook, denumit „Paris spune Nu Corupției”.

De ce iese lumea în stradă

Protestul, organizat sub deviza”Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, a început mai devreme de ora annțată, ora 18.00, în Piaţa Universităţii. Motivele invocate de protestatari, care au dus la proteste:

„Legile Justitiei (303/2004 privind statutul judecatorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind CSM) au fost votate în Parlament si urmeaza să ajungă la președintele Klaus Iohannis care le poate respinge doar o singura data!

Parlamentarii urmează să voteze modificările aduse de ei la Codul Penal și Codul de Procedură Penală!

Parlamentarii penali și corupți își doresc cu orice preț ca Legile Justitiei si Codurile Penale sa fie publicate în Monitorul Oficial pentru a subjuga Justiția politicului si pentru a scapa ei de puscarie! Masacrarea Justitiei de către PSD-ALDE a fost criticată de magistrați!

Guvernul a modificat Codul Fiscal prin OUG pe 8 noiembrie 2017 și de atunci se tot fac diverse modificari prin care angajatul va avea mai mult de suferit: reducerea contributiilor sociale si transferul lor de la angajator la angajat, scaderea impozitului pe venit, micsorarea contributiei virate la Pilonul II de pensii etc.

Modificarile la legea ANI, care protejeaza de conflicte de interese alesii intre 2007-2013, au fost adoptate de Senat”.

Care este planul

Anunțurile de mobilizare și organizare a protestelor, au circulat astăzi pe fecabook, toată ziua. Mai multe grupuri au postat un mesaj care pare a fi oficial, destinat tuturor participanților:

”După întâlnirea cu grupurile care vin din țară și diaspora, ce ne propunem pentru protestul de astăzi este:
18:00 Ne adunăm în Piața Universității
19:30 Plecăm în marș către Casa Poporului (cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)
21:00 Palatul Parlamentului

În seara aceasta protestăm împotriva modificărilor legilor justiției care au fost aprobate de Parlament și împotriva modificărilor codurilor penale care au fost anunțate. Nu uităm de codul fiscal sau de formularul 600, nici de criza economică în care coaliția de la guvernare a dus țara (puterea de cumpărare a scăzut dramatic din cauza inflației, cursul EURRON se află la maxim istoric, peste 4.66, iar datoria externă a României a crescut cu 1.3 miliarde EUR în primele 10 luni ale lui 2017). Și nu uităm de disprețul pentru democrație și transparență al PSD-ALDE-UDMR.

Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalți încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax