Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulianul Andrei Dărămuș boxează în finala Campionatului Național. Revenire spectaculoasă după KO devastator din semifinale

Publicat

”Boxerul Dărămuș a căzut zguduitor, omul Andrei se ridică mândru!” este mesajul postat de Federația Română de Box prin care anunță că pugilistul legitimat la SC Unirea din Alba Iulia va participa la finala Campionatului de la Iași.

Andrei Dărămuș a suferit un KO groaznic care îl obligă însă să-și continue cariera scrie FRB.

”Voi lupta la finala Campionatului pentru că după 20 de ani de box, merit să ies din ring învingător și cu fruntea sus”;

În timp ce era pe drum spre competiția de la Iași, Andrei Dărămuș a devenit tată

În drum spre competiția de la Iași, Andrei a aflat vestea că a devenit tată pentru prima oară;

Cel mai cunoscut boxer din România este, de mai bine de o săptămână, Andrei-Vasile Dărămuș.

Poate nu după nume, ci după ”boxerul ăla care a luat un KO cu tragedie la Cupa României de la Iași”.

Aproape toate televiziunile au transmis secvențele de groază de la competiția de seniori de la Iași, cu titluri de genul ”KO devastator”, ”Imagini cu puternic impact emoționat”.

”Sunt bine, mama a fost mai afectată” a transmis Andrei.

Puțini sunt însă aceia care l-au contactat pe Dărămuș, pentru a-l întreba cum se simte și, mai ales dacă are nevoie de sprijin.

Probabil că toți ar fi fost refuzați, pentru că Andrei e un boxer mândru și orgolios, călit de viața care i-a dat deja mai multe ”KO-uri devastatoare”, însă ar fi aflat multe lucruri despre omul Dărămuș.

Ar fi aflat că în drum spre competiția de la Iași, Andrei a primit vestea că i s-a născut primul copil, Biana Maria, pe care l-a văzut abia o săptămână mai târziu; că știrile tv i-au îngrozit familia; că lovitura primită în ringul de la Iași i-a schimbat deja viitorul.

”Am primit pumni grei și dureroși în viața mea, dar acum n-am simțit nimic”

”Am făcut investigații peste investigații medicale, computer tomograf, RMN, am mers la medici de la Târgu Mureș și pot spune acum că sunt în regulă.

Nu știu ce s-a întâmplat la Iași. Am luat lovitura aceea în tâmplă, nu în barbă, și n-am simțit nimic.

Mi s-au înmuiat doar picioarele. Nu înțeleg cum de nici măcar când mi-am revenit nu am resimțit vreo durere, iar eu chiar am primit lovituri puternice în viața mea (n.a. a fost lovit inclusiv cu ranga în cap) și credeți-mă se simte puternic durerea, dar acum… nimic”, spune Andrei.

Trebuia să fie ultima finală a carierei

La 18 ani de la cea mai mare performanță a carierei sale sportive, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Cadeți din 2003, Andrei Dărămuș își propusese ca această competiție să fie ultima din carieră.

”Mi-am dorit enorm și m-am ambiționat mult să muncesc în ultimul an și jumătate să am o șansă de a încerca să mă calific la Jocurile Olimpice.

De aceea m-am chinuit să slăbesc din peste 90 de kg în 75 de kg și poate că și slăbirea asta m-a afectat.

Când s-a dus șansa de participare la Olimpiadă, după ce s-a anulat turneul mondial de calificare, mi-am spus că a venit timpul poate să mă las și să încep o carieră de antrenor, pentru că terminat deja școala de antrenori și am înțeles de mult că nu mă voi mai putea despărți vreodată de box.

Am vrut mult să ies din ring cu o medalie de aur și m-am antrenat puternic, dar pentru Caliniuc și pentru Vicol, considerând că ei sunt principalii mei adversari la această categorie, nu pentru băiatul ăsta, Karol Szabo”.

YouTube video

Andrei Dărămus  învins printr-un KO devastator în semifinale

În cadrul semifinalelor Cupei României la box de la Iași pentru seniori (categoria 75 kg). Karol Szabo (25 de ani) i-a aplicat un KO devastator lui Andrei Dărămuș (33) în repriza a doua, cel din urmă fiind puternic afectat de lovitura primită, un croșeu în bărbie.

După ce a căzut la podea, Dărămuș a suferit convulsii puternice. Pe imagini se observă cum până și Szabo este afectat de ce i se întâmplă adversarului său, care nu se mai putea ține pe picioare.

Ulterior, la spital, starea lui Andrei Dărămuș s-a ameliorat.

Dărămuș este legitimat la CS Unirea Alba Iulia. Acesta intrase la începutul anului în vederea Federației Române de Box pentru turneul de la Paris, care va avea loc în luna mai a acestui an.

Competiția din Franța reprezintă ultima etapă înaintea calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

GSP.ro apreciază că Dărămuș este un pugilist important al României, clasându-se pe locul 3 la un Campionat Mondial de cadeți și având în palmares mai multe medalii în competițiile naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax