Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Gicu Grozav s-a transferat la altă echipa maghiară, după ce Kisvarda i-a rupt contractul pentru ”indisciplină”

Publicat

foto: FRF

Fotbalistul albaiulia Gheorghe Grozav, care a evoluat până în luna martie lae chipa maghiară Kisvarda, va continua în campionatul Ungariei, el transferându-se, vineri, la gruparea de primă ligă Diosgyori VTK.

Conform site-ului noii sale echipe, atacantul şi-a explicat alegerea prin valoarea din ce în ce mai mare a campionatului maghiar.

„Îmi voi continua cariera în Ungaria deoarece campionatul de aici este din ce în ce mai bun, toată lumea poate observa cât de mult s-au îmbunătăţit lucrurile în ultimii ani.

Diosgyori VTK este o echipă bună, cu jucători valoroşi, iar în meciurile împotriva ei am putut vedea şi cât este de iubită de suporteri. În primul rând îmi doresc să fiu util echipei, asta este cel mai important pentru mine.

Apoi vom vedea şi care va fi numărul golurilor pe care voi reuşi să le înscriu”, a declarat Grozav pentru site-ul citat.

Atacantul român a evoluat până la 31 martie la clubul maghiar Kisvarda FC, acesta luând decizia de a-i rezilia contractul după ce împreună cu Iasmin Latovlevici a plecat fără permisiune în România, în contextul pandemiei de coronavirus.

În vârstă de 29 de ani, atacantul Gheorghe Grozav juca la Kisvarda FC din 29 ianuarie 2019, iar contractul său mai era valabil până la 30 iunie 2020.

În cariera sa, Gheorghe Grozav a debutat în Liga I la Unirea Alba Iulia, alături de care a promovat în anul 2009.

Grozav și-a început cariera în clubul din orașul său natal, Unirea Alba Iulia, jucând primul său meci, în Liga a II-a 2007-2008. În vara anului 2009, după doi ani, în eșalonul secund, Grozav a vrut să plece la Standard Liège ca jucător liber de contract, dar a fost obligat de către UEFA să semneze încă un contract de trei ani cu clubul pentru care a evoluat ca junior.

Pe 1 septembrie 2009, și-a făcut debutul în Liga I, într-un meci câștigat 1-0 cu FC Brașov

A mai evoluat la formaţiile  Standard Liege, Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti, Terek Groznîi, Dinamo Bucureşti, Karabukspor, Akhmat Groznîi şi Bursaspor.

În 2009, Grozav a fost convocat la naționala României U21 de selecționerul de tineret Emil Săndoi, fiind primul fotbalist din Liga a II-a care a fost convocat.

A jucat timp de 2 ani la naționala de tineret, timp în care a jucat în 5 meciuri și a marcat un gol.

Pe 30 mai 2012, a debutat pentru naționala mare în meciul amical cu Elveția, marcând golul câștigător, acesta fiind primul gol marcat de un jucător născut după Revoluția Română din 1989.

Pe 12 octombrie 2012, a marcat singurul gol în meciul România-Turcia, terminat 1-0.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 27.06.2020 at 16:22

    ”nascut dupa revolutia romana”. Care revolutie ? Si acum la 30 de ani de la evenimentele din 89 mai folositi asemenea termeni ? Parca ati fi Babitchi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax