Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulianul Gruia Bumbu ar putea fi unul dintre cei 8 reprezentanți ai romilor în Parlamentul European

Publicat

„Vremea discriminării faţă de romi s-a terminat, acum vrem să ne afirmăm pe plan politic european”, sunt declarațiile președintelui Agenției Europene pentru Romi (AER), care a anunțat într-o conferință de presă la Bruxelles că va prezenta 8 candidați la alegerile europene din 2014, între care și în România. Președintele Asociației Pakiv România, Gruia Bumbu ar putea fi unul dintre reprezentanții romilor în Parlamentul European, dar și un posibil candidat pentru funcția de președinte al Parlamentului European din partea romilor din Europa.

Gruia Bumbu a explicat că și-a dat acordul de principiu pentru această candidatură, dar că urmează să se deplaseze la Bruxelles pentru discuții. Acesta susține că se pune în discuție alegerea prin vot a romilor care dețin un loc în Parlamentul European și că lui i s-ar fi propus să candideze pentru funcția de președinte al Parlamentului European din partea romilor din Europa.

În cazul în care se va decide și desemnarea unui înalt funcționar din partea romilor în Consiliul European atunci, cel mai probabil, președintele Parlamentului European va fi cel care va fi desemnat și pentru această funcție, mai susține Bumbu.

Gruia Bumbu se va deplasa în perioada următoare la Bruxelles pentru discuții.

Prin desemnarea unor candidați la alegerile europene, organizaţia neguvernamentală vrea să „lupte împotriva oricărui derapaj şi a segregării rasiale, să afirme drepturile populaţiei rome şi să promoveze integrarea acesteia”.

AER va prezenta un candidat în Franţa, doi în Belgia, dar va fi prezentă şi în Germania şi România, ţara europeană cu cel mai mare număr de romi.

 O deputată de origine romă, unguroaica Livia Jaroka (PPE, conservatori), aleasă pe lista partidului conservator FIDESZ, aflat la putere la Budapesta, deţine în prezent un loc în Parlamentul European.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax