Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulianul Ioan Căbulea şi-a pierdut funcţia din MAI. Secretarul de stat a fost înlocuit cu fostul şef al Jandarmeriei

Publicat

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Nicolae Căbulea, a fost schimbat din funcţie, prin ordin semnat de premierul Victor Ponta, a anunţat, marţi, ministrul Mirces Duşa. Căbulea a fost înlocuit cu Anghel Andreescu, fost şef al Jandarmeriei Române.

Chestorul Ioan Nicolae Căbulea a fost pus sub învinuire de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în Dosarul listelor electorale folosite la referendum.

Generalul Anghel Andreescu, fost șef al Jandarmeriei Române, a mai ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne, în perioada 2005-2009.

Ioan Căbulea a fost numit în funcţia de secretar de stat MAI în mai 2012, părăsind astfel poziţia de şef IPJ Alba, pe care o ocupase din martie  anul trecut. La IPJ Alba s-a întors tot din  MAI, unde a ocupat, anterior, funcţia de adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. De la IPJ Alba a plecat în 2005, de la conducerea Poliţiei Transporturi, ocupând, până în 2009, postul de inspector şef la IPJ Mureş. Din octombrie 2009, a devenit adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, până în luna decembrie a aceluaşi an, când a avansat la Departamentul de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

În perioada 2000-2001, a ocupat funcţia de inspector şef la IPJ Hunedoara, respectiv IPJ Gorj. La începutul carierei, a fost, începând cu 1978, ofiţer operativ la Poliţia Judiciară din Alba, urmând apoi ocuparea unor funcţii de şef al Poliţiei Cugir (1982 – 1985), al Poliţiei Alba Iulia (1985-1990), ofiţer specialist la Serviciul de Investigare a Fraudelor (IPJ Alba, 1990-1991), revenind la conducerea Poliţiei Alba Iulia în 1993. A fost, de asemenea, inspector şef al IPJ Alba, în perioada 1997-1999.

Ioan Căbulea s-a născut la 5 noiembrie 1956, în comuna Lupşa, judeţul Alba. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Academia de Poliţie, în 1978 şi Facultatea de Drept, la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, în 1981. Este absolvent al mai multor cursuri de specializare, de profil, dar şi al al Colegiului Şefilor de Poliţie din Marea Britanie „Police Staff College”, în 1996.


 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax