Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Mihnea Costachi, pe podium în proba de blitz la Festivalul Internațional de șah de la Arad

Publicat

Mihnea - Arad 2 La doar 3 zile după ce a ratat proba de blitz a Campionatelor Europene de juniori de la Novi Sad, Mihnea Costachi a reușit să demonstreze că este capabil de rezultate foarte bune și în această proba. Juniorul albaiulian în vârstă de doar 15 ani a reușit să se claseze sâmbătă pe locul 3 în proba de blitz a Festivalului Internațional de Sah de la Arad, un rezultat excelent obținut într-o companie foarte selectă, mult peste nivelul celei de la europenele de juniori. Dintre cei 77 de jucători care au luat startul în această proba, 5 sunt mari maeștri internaționali la șah, 4 maeștri internaționali si 8 maestri FIDE.
Mihnea Costachi a pornit excelent cu 5 victori din primele 5 partide, 2 dintre ele fiind obținute împotriva marilor maeștri internaționali Marius Manolache (Medicina Timisoara) și DmitrySvetushkin (Moldova), fiind stopat doar de marele maestru internațional Balogh Imre (Ungaria), care avea să și câștige turneul. După încă o înfrangere, împotriva lui Calin Gheorghiu (Politehnica Iasi), Mihnea și-a revenit obținând două victorii pe final împotriva lui Alexandru Banzea (Apa Nova Bucuresti) și a maestrului internațional Sumiya Bilguun (Mongolia). Cu un total de 7 puncte Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 1, la un punct în spatele marilor maeștri Balogh Imre (Ungaria) și Ulvi Bajarani (Azerbaidjan). Ceilalți 2 jucători ai CSU Alba Iulia care au participat la turneu, George Ileana și Nicolae Sandru , s-au clasat pe locurile 31, respectiv 50.
De remarcat că Mihnea Costachi a pornit cu dreptul și în proba de șah clasic, obținand 3 victorii în primele 3 partide. Și ceilalți albaiulieni au avut evoluții bune la șahul clasic. Nicolae Sandru are acumulate 2 puncte, pierzând doar la favoritul numarul 7 Alexander Zubarev (Ucraina) după o partidă echilibrată, în timp ce George Ileana are 1,5 puncte și el pierzând doar o partidă la un mare maestru international, favoritul numarul 10 Sasa Martinovici (Croația).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax