Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulienii își pot lua rămas bun de la Regele Mihai. Carte de condoleanțe, deschisă joi la Sala Unirii

Publicat

Albaiulienii care vor să își ia rămas bun de la Regele Mihai al României o vor putea face simbolic, cu un mesaj într-o carte de condoleanțe care va fi deschisă joi la Sala Unirii. Tot aici vor putea să lase flori sau să aprindă o lumânare în numele ultimului Rege al țării.

Autoritățile din Alba deschid o carte de condoleanțe pentru Regele Mihai, joi de la ora 13.00 la Sala Unirii, pentru cei care vor să își lase mesajele și gândurile într-un loc comun.

“Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia deschid joi, 7 noiembrie 2017, de la ora 13.00, la Sala Unirii, o carte de condoleanțe pentru cei care vor să-și ia rămas bun de la regele Mihai al României. De reamintit că destinul fostului rege al România a fost strâns legat de aceste locuri, în perioada interbelică deținând și titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. De asemenea, în Sala Unirii la 23 decembrie 2007, regelui i s-a acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia”, au transmis autorităţile locale, într-un comunicat.

Pe scările din față oamenii pot depune încă de astăzi flori pentru ultimul Rege al României, al cărui nume, alături de cel al înaintașilor săi, se leagă strâns de Alba Iulia.

Miercuri, 13 decembrie, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax