Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulienii Mihnea Costachi și George Ileana, prezenți la Campionatele Europene de juniori de la Novi Sad – proba de blitz

Publicat

Novi Sad 2 Campionatele Europene de șah rapid, blitz și rezolvări de probleme pentru juniori de la Novi Sad au programat miercuri dimineața proba cea mai spectaculoasă, cea de blitz, în care jucătorii au avut câte 3 minute de gândire pentru intreaga partidă, la care s-au adaugat câte 2 secunde după fiecare mutare efectuată, rezultând astfel un total de circa 4-5 minute timp de gândire, în funcție de numarul de mutări totale jucate.
Din păcate juniorii albaiulieni prezenți la competiție, Mihnea Costachi și George Ileana, au jucat sub așteptari la această proba foarte dificilă, care necesită o putere de concentrare deosebită și o viteză de reacție foarte rapidă.
La categoria juniori sub 18 ani, Mihnea Costachi a acumulat 5 puncte din 9 partide, clasându-se doar pe locul 13 din 30 de participani, un loc mult sub posibilitatile sale, juniorul albaiulian fiind cotat ca și favoritul numarul 4 la start.
George Ileana a iîceput foarte bine turneul la categoria juniori sub 14 ani și era pe locul 4 după 6 runde cu 4,5 puncte, la doar o jumătate de punct în spatele liderilor. Pierderea partidei din runda a 7-a, în care avea avantaj pozitional, l-a marcat insa puternic pe juniorul albaiulian, care a pierdut si urmatoarele doua partide, clasandu-se la final abia pe locul 17 din 34 de participanti.
Cu siguranță Mihnea și George nu își vor aduce aminte cu multa plăcere de aceasta zi, însă au destule de învățat din această experiența negativă. De mâine totul rămâne în urma, cei doi elevi albaiulieni urmând a lua startul în Festivalul Internațional de Sah de la Arad, unul dintre cele mai puternice turnee open organizate în Romania, cu circa 250 de jucatori din 17 țări la start, dintre care nu mai puțin de 15 având titlul de mare maestru internațional, cea mai înaltă clasificare șahistă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax