Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Albaiulienii, online cu Primăria, din martie 2013: Sistem informatic şi dispecerat pentru informaţii administrative

Publicat

Primăria Alba Iulia îşi propune să îmbunătăţească relaţia cetăţenilor cu administraţia, printr-un sistem informatic, implementat cu acest scop. Cel mai probabil în martie 2013, albaiulienii vor avea la dispoziţie un dispecerat multimodal la care vor putea apela 7 zile din 7 pentru a monitoriza stadiul unei cereri depuse, a depune o reclamaţie sau o sesizare.

Relaţia dintre cetăţean şi Primărie va avea mai multe canale de comunicare: pe un portal de internet, la telefon, prin poştă, email, infochioşc sau centru de informare clienţi. Avantajul acestui dispecerat este unul reciproc, cetăţeanul va primi o soluţie rapidă şi eficientă la cererea sa, iar Primăria va fi sesizată mai uşor privind unele probleme din oraş. Proiectul a fost prezentat, joi, în conferinţă de presă, de către managerul Cătălin Cristea, în prezenţa primarului Mircea Hava.

Albaiulienii vor putea comunica mai uşor cu Primăria municipiului din luna martie a anului 2013, când se va porni sistemul informatic pentru facilitarea relaţiei cu cetăţenii în administraţia publică locală prin servicii electronice moderne. Acestea sunt în curs de realizare, printr-un proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza unui contract de finanţare încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Valoarea totală a proiectului este de 6.764.257,4 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 5.401.238, 23 lei.

Obiectivul proiectului este furnizarea de servicii publice online către cetăţeni, mediul de afaceri şi eficientizarea activităţilor interne, cât şi transparentizarea activităţilor Primăriei. Ca obiectiv specific, programul are şi rolul de a centraliza informaţii despre cetăţeni: dacă acesta a făcut o solicitare, sesizare sau reclamaţie, dacă a depus vreo petiţie sau dacă are taxe restante. Toate aceste informaţii şi stadiile lor îi vor fi accesibile, prin dispecerat, în baza de date a Primăriei.

Managerul proiectului, Cătălin Cristea a explicat modul în care ve funcţiona dispeceratul de relaţii cu cetăţenii: „Dispeceratul va funcţiona pe sistemul unui call-center inteligent, automat, capabil să extragă din baza de date informaţiile cerute de cetăţean. Sistemul informatic va conţine un portal cu harta virtuală a oraşului, pe care cetăţenii pot să localizeze o problemă sau o sesizare şi un portal intranet, realizat pentru angajaţii Primăriei, pentru ca aceştia să poată comunica, partaja informaţii şi documente în interiorul instituţiei, aşa cum se întâmplă în multe instituţii şi companii”.

Primarul Mircea Hava adăugat că acest proiect este printre cele mai mari proiecte de informatizare pentru Alba Iulia. „Este un lucru pe care noi ni-l doream de mult, din 2007 şi am avut încredere că vom putea face acest lucru. Astfel, tot ceea ce doresc cetăţenii va fi rezolvat mai uşor. Ceea ce este cel mai important este relaţia 7 zile din 7 cu cetăţeanul: online, prin telefon sau petiţie acesta poate să se adreseze Primăriei cu orice lucru. De data asta, cetăţeanul va primi un răspuns în timp real. Prin acest proiect, vom avea mai mulţi inspectori de teren, cetăţeanul poate se va transforma mai mult în cetăţean, mai ales că feedback-ul va fi şi rapid şi eficient. Faptul că o să ne spună tot de peste tot, ne ajută pe toţi”, a mai spus Mircea Hava.

În prezent, proiectul se află la finalul etapei de analiză  şi în plină implementare tehnică. Până acum s-au achiziţionat şi au fost livrate şi echipamentele tehnice pentru dispecerat.  Perioada de implementare a proiectului se va încheia sfârşitul anului 2012,  în primele 2 luni ale anului 2013 se vor face teste de funcţionare a sistemului informatic, iar din martie 2013, acesta va fi funcţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nanu

    joi, 23.02.2012 at 18:32

    da ca sa aiba pe cine da vina ,pe P C ,ca nu functioneaza internetul , se vor inmulti, P C -urile si pazitorii de P C , adica electoratul din primarie ,bani aruncati pe apa sambetei , cetateanul, va fi tot mai necajit!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax