Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Albaiulienii pot încheia şi depune contracte şi declaraţii de asigurare la ghişeele Casei Judeţene de Pensii

Publicat

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Alba au anunţat că la ghişeele CJP se pot depune şi încheia contracte şi declaraţii de asigurare. Potrivit Ordinului nr. 5 al Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din data de 5 ianuarie 2011 şi publicat în Monitorul Oficial în14 ianuarie 2011, a fost aprobat modelul contractului de asigurare socială, al actului adiţional, al declaraţiei individuale de asigurare, al comunicării de modificare şi al formularului de solicitare de încetare a declaraţiei individuale de asigurare.

Obiectul contractului şi al declaraţiei individuale este asigurarea în sistemul public de pensii, reglementat prin lege privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, persoanele interesate pot încheia şi depune la ghişeele Casei Judeţene de Pensii Alba contracte de asigurare socială şi declaraţie individuală de asigurare socială.

Contribuţia minimă de asigurări sociale de achitat lunar va fi de 222 lei, pentru un venit asigurat de 708 lei. Această contribuţie se aplică şi asiguraţilor cu declaraţii de asigurare sau contracte de asigurare socială încheiate anterior, în baza Legii nr. 19/2000.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax