Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Albaiulienii s-au alăturat luptei împotriva autismului: Baloane albastre pe cerul Cetăţii Alba Carolina

Publicat

Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina a fost luminată, sâmbătă, în albastru şi zeci de baloane de aceeaşi culoare au fost lansate de albaiulieni, în semn de solidaritate pentru copiii suferinzi de autism. Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată şi la Alba Iulia, unde părinţi ai micuţilor cu diferite forme de handicap, autorităţi locale sau simpli trecători au sacrificat câteva ore din timpul preţios pentru a se alătura celor care luptă cu această teribilă afecţiune.

Evenimentul a debutat la sediul Primăriei Alba Iulia, unde cadre medicale, psihologi şi mame ale copiior cu autism au susţinut un seminar pe această temă. Specialiştii Asociaţiei pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată au prezentat materiale video cu micuţii şi modul în care aceştia sunt sprijiniţi pentru a se integra social. La nivelul judeţului Alba, în prezent, există 53 de copii bolnavi de autism, dintre care 25 primesc sprijin în cadrul Centrului pilot pentru persoane cu dizabilităţi din Alba Iulia. Potrivit declaraţiilor psihologului Mirela Ghircău, cinci dintre aceştia au fost integraţi în sistemul de învăţământ.

Manifestările au continuat la Poarta a III-a a Cetăţii, iar, cu acest prilej, primarul Mircea Hava împreună cu membrii ACAS au donat Spitalului Judeţean Alba suma de 7.200 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie. Diploma a fost înmânată managerului spitalului, Nicoleta Coşarcă. Suma de bani a fost strânsă cu ocazia Cupei ACAS, ce a avut loc în urmă cu câteva luni, prin vânzarea unor tricouri. O parte dintre donatori au fost chiar părinţii micuţilor cu autism, care au decis să nu îi păstreze şi să investească în modernizarea acestei secţii.

Toţi cei prezenţi la Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului de la Alba Iulia au ales să poarte măcar un articol vestimentar în culoarea albastră, simbolul luptei împotriva acestei afecţiuni.

[nggallery id=61]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax