Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Albaiulienii sunt invitaţi să-şi facă cumpărăturile de sărbători de la „Târgul de produse tradiţionale de Paşte” din Parcul Cetate

Publicat

Gospodinele care se pregătesc să întindă pe masa pascală bunătăţuri care mai de care mai alese vor putea să-şi facă aprovizionarea cu produse tradiţionale, direct de la producătorii locali. Administraţia locală şi judeţeană a inaugurat vineri, 6 aprilie, în parcul din Cetate, Târgul de produse tradiţionale de Paşti. Acesta este deschis până vineri la ora 16.00.

A început „weekend-ul patimilor” pentru cei care ţin post, deoarece cu greu te poţi abţine să nu guşti, când simţi mirosul diverselor sortimente de brânzeturi, cârnaţilor de porc, jambon, salam sau slănină. Acestea sunt doar câteva dintre produsele expuse la Târgul de produse tradiţionale de Paşti.

La Târg participă 27 de expozanţi, dintre care 13 sunt din judeţul Alba, iar restul de 14 producători au venit din toate colţurile ţării: Maramureş, Bucovina, Mureţ, Satu Mare, Arad, Braşov, Argeş şi Harghita.

Produsele expuse pot fi degustate: mezeluri, afumături, brânzeturi, cozonaci, prăjituri, miere, murături asortate, pâine de casă, ceaiuri, dulceţuri şi plăcinte. Nu lipsesc nici decoraţiunile pentru masa de Paşti, ouă încondeiate, sculpturi în lemn păstrate în sticle de ţuică, magiun de Topoloveni, dar şi artă tradiţională a meşterilor populari din Corund – Harghita: obiecte sculptate din lemn, nuiele, pielarie sau icoane, tablouri şi alte obiecte decorative realizate cu măiestrie de artişti locali.

Preţurile produselor de la târg, variază de la 5 (cât costă o punguţă de ceai) la 55 de lei (preţul unui kilogram de salam Nădlac). Un borcan de miere de salcâm costă 13 lei, unul de gem de mure are preţul de 10 lei, iar preţul unui borcan de castraveţi muraţi sau sfeclă roşie este de 8 lei. Un kilogram de brânză telemea cu verdeţuri costă 20 lei, iar un kilogram de şuncă sau jambon Nădlac se vinde la preţul de 40 lei.

Târgul de produse tradiţionale de paşti este deschis până duminică la ora 16.00.

Flavia NICOLAE

Ciprian POPA

[nggallery id=156]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax