Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Albaiulienii vor putea duce gratuit deșeurile din construcții și cele voluminoase într-un centru special. Unde va fi amplasat

Publicat

Albaiulienii vor putea preda în curând, gratuit, deșeurile din construcții, din grădină, deșeurile electrice / electronice, deșeurile periculoase sau voluminoase, la un centru de colectare prin aport voluntar ce urmează să fie construit pe strada Gheorghe Șincai, în zona fostului Talcioc. 

Primăria Alba Iulia a lansat luni, 16 ianuarie, o achiziție pentru servicii de proiectare pentru elaborarea planului urbanistic zonal și a studiului de fezabilitate privind obiectivul de investiții „Înființarea centrului de colectare deșeuri prin aport voluntar”. 

Valoarea serviciilor este estimată la 90.000 de lei (50.000 de lei pentru PUZ și 40.000 de lei pentru SF, inclusiv studiu geotehnic și avize).

Reamintim faptul că Primăria Alba Iulia a obținut recent o finanțare de 3,8 milioane de lei prin PNRR pentru construirea unui centru de colectare a deșeurilor cu aport voluntar. În cadrul acestuia vor putea fi preluate și colectate, printre altele, deșeuri periculoase, electrice și electronice, obiecte de uz casnic mari, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri de grădină sau moloz.

Noul centru urmează să fie amenajat pe un teren în suprafață de 5.919 mp, aflat pe strada Gheorghe Șincai din municipiu (în zona fostului Talcioc).

Platforma va fi prevăzută cu următoarele dotări:

  • un container tip baracă pentru administrație
  • un container supraveghere, prevăzut cu un mic depozit de scule și două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetățenii care aduc deșeuri
  • un container tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă, câini, păsări
  • un container de tip baracă pentru colectarea deșeurilor periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii)
  • trei containere prevăzute cu presă pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton, plastic respectiv textile
  • trei containere închise și acoperite de tip walk-in, pentru colectarea deșeurilor electrice/electronice, a celor de uz caznic (frigidere, televizoare) și a celor de mobilier din lemn
  • două containere de tip skip, deschise, pentru deșeuri de sticlă – geam, respectiv sticle / borcane / recipiente
  • trei containere deschise, înalte, de tip ab-roll, pentru anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte / grădină (crengi, frunze, etc.)
  • trei containere deschise, joase, de tip ab-roll, pentru deșeuri din construcții, moloz
  • separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă
  • două scări mobile metalice pentru descărcarea deșeurilor în containerele deschise înalte
  • stâlpi de iluminat și camere de supraveghere (8 buc.)

Amplasamentul va fi împrejmuit cu un gard din panouri bordurate. Este prevăzută, de asemnea, o zonă verde cu gazon și o plantație perimetrală de protecție.

Pentru protecția containerelor deschise se va realiza o copertină pe structură metalică ușoară.

În zona de acces principal se va monta un cântar (sarcină maximă – 50 tone) pentru camioane (cap tractor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax