Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALBALACT a înregistrat creşteri de 9,27% a cifrei de afaceri şi de 86% a profitului net, în primul semestru al acestui an, faţă de perioada similară din 2014


Publicat

AlbalactGrupul Albalact anunţă că a încheiat prima jumatate a acestui an cu o creştere profitabilă a afacerilor, după cum arată situaţiile financiare semestriale consolidate neauditate.

În primul semestru 2015, cifra de afaceri a fost de 237.879.607 lei, cu 9,27% mai mare faţă de cea înregistrata în aceeaşi perioada a anului 2014.

Situațiile financiare semestriale au fost întocmite pentru prima dată conform standardelor internaționale de raportare financiară adoptate de Uniunea Europeană (IFRS). Situațiile financiare cuprind rezultatele Albalact SA, dar si rezultatele societăților Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc și Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deține. Listarea companiei la Bursa de Valori București în prima parte a acestui an a determinat retratarea situațiilor financiare întocmite de cele trei companii din grupul Albalact, înlocuindu-se raportarea individuală conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice 3055/2009 (OMFP) cu cea conform IFRS.

Grupul Albalact a înregistrat, în primul semestru 2015, o cifră de afaceri conform situațiilor financiare OMFP de 237.879.607 lei, cu 9,27% mai mare decât cifra de afaceri a grupului înregistrată în aceeași perioada a anului 2014.

Prin retratarea situațiilor financiare, din punct de vedere al raportărilor financiare IFRS, grupul Albalact a înregistrat la 30 iunie 2015 un venit net consolidat de 207.261.262 lei, cu 5,84% mai mare decât venitul net consolidat al grupului din aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net obținut de grupul de companii Albalact în primul semestru este de 4.954.007 lei, mai mare cu 86% față de profitul din aceeași perioadă a anului trecut, se arată în aceleași raportari financiare IFRS consolidate.

Acțiunile Albalact sunt tranzacționate, din 3 iunie, pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, în urma transferului de pe piața Rasdaq.

Stephane Batoux, Director General Albalact„La începutul anului spuneam că strategia companiei pentru anul acesta este orientată către o creștere sănătoasă a afacerilor care să susțină în primul rând profitul. Ne bucurăm că ne-am încadrat pe o direcție potrivită și că rezultatele bune au apărut deja, iar acest lucru se datorează în special planurilor de reașezare a portofoliilor și de dezvoltare în categorii pe care noi le vedem cu un potențial important de creștere. A contribuit la aceste rezultate proiectul Zuzu Bifidus iaurturi cu culturi lactice vii, pe care l-am implementat în această vară, într-o categorie esențială pentru consumator, anume „sănătatea activă”. Vom continua această strategie și vom veni în toamnă chiar cu proiecte de repoziționare a unor brand-uri și de intrare pe segmente noi pe care nu eram prezenți până acum. Ne așteptăm ca piața laptelui să se stabilizeze, după evenimentele de anul acesta. Credem că premisele sunt bune și ne vor ajuta să încheiem anul cu obiectivele îndeplinite”, declară Stephane Batoux, director general Albalact.

Un proiect important pe care Albalact l-a lansat anul acesta este extinderea portofoliului de iaurturi în categoria sănătate activă – o strategie menită să consolideze poziția companiei pe piața iaurturilor și să contribuie la creșterea cifrei de afaceri bugetată. Albalact a dezvoltat, astfel, noua gamă de iaurturi Zuzu Bifidus, cu o combinație unică de culturi lactice vii (Bifidobacterium BB-12 și Lactobacillus acidophilus LA-5), care contribuie la protecția și echilibrul sistemului digestiv.

Albalact-ZuzuSegmentul iaurt este pentru Albalact un obiectiv important încă din anul 2012, când compania a adus schimbări mari în portofoliu. De-atunci, an de an, Albalact a investit în iaurturi, atât la nivel de produs, cât și la nivel de ambalaj. Anul trecut, compania a modernizat linia de ambalare pentru iaurt și a introdus și ambalaje noi in portofoliu. Extinderea continuă în categorie a adus compania Albalact între primii trei producători de iaurt din țară. Compania a înregistrat o cotă de piață volumică de 17.0% pe segmentul Iaurturi, în 2014 (conform A.C Nielsen Retail Audit in perioade cumulate Ian 2014 – Dec 2014, în Total Romania).

Cea mai mare inovație recentă a companiei rămâne, însă, bidonul de plastic cu mâner, lansat în 2014 pentru laptele Zuzu, în premieră pentru România. Ambalajul modern și foarte practic a venit și cu gramaje noi, care nu au existat până acum în piața laptelui – 1,8 litri pentru familii și consumatorii de volum și 0,5 litri pentru consumul de impuls.

În 2014, Albalact a finalizat investiții de aproximativ 8 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea capacității de producție a fabricii de la Oiejdea, din județul Alba. Investițiile au fost gândite să susțină creșterea companiei în următorii ani și să-i consolideze poziția pe mai multe segmente de piață.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu în piața de lapte (lapte UHT și lapte pasteurizat) încă din anul 2008. Albalact mai este lider de piață pe segmentul untului de masă și pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim De Albalact. Extinderea în categoria iaurt cu portofoliul Zuzu a adus compania între primii trei producători de iaurt din țară, iar cu brand-ul Rarăul și gama de brânză proaspătă de vaci compania a urcat pe locul 2 în această categorie.

Albalact are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor. Compania deține 99,01% din acțiunile societății Rarăul din Câmpulung Moldovenesc.

Albalact – Alba Iulia este cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie. Înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acţiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact, cu peste 900 de angajaţi, are acționariat majoritar românesc şi este listată pe piața principală a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc și mai deține în proporție de 100% societatea de logistică Albalact Logistic SRL. Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Rarăul, De Albalact şi Poiana Florilor.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

A condus sub influența alcoolului și fără acte de justificare a prezenței pe stradă. Dosar penal pentru un tânăr din Alba Iulia

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia este cercetat penal și s-a ales cu amendă de 2000 de lei după ce a condus sub influența alcoolului și nu avea acte prin care să-și justifice prezența pe stradă. A fost oprit de poliție la Galda de Jos, joi dimineața.

Potrivit IPJ Alba, joi, 9 aprilie, în jurul orei 5.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un tânăr de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 K, pe raza localității Galda de Jos, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și nu a putut justifica, nici într-un fel, prezența sa pe stradă, la acea oră.

Față de acesta a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Tânărul a fost sancționat și contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adolescent de 15 ani, prins la volan, în Alba. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

la volan

Un adolescent de 15 ani din comuna Cenade s-a ales cu dosar penal după ce a condus un autoturism, fără a deține permis.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, în jurul orei 16.40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un minor de 15 ani, din comuna Cenade, în timp ce conducea un autoturism, prin comună, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajari fără concurs, la DSP Alba. Noi precizări ale instituției. Lista locurilor disponibile

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

DSP Alba vine cu o serie de precizări legate de anunțul de angajare din data de 8 aprilie. Directorul insituției, Alexandru Sinea a spus că există un interes extrem de mare pentru ocuparea locurilor de muncă, chiar dacă acestea sunt pe o perioadă determinată.

Acesta a comunicat că la nivelul DSP Alba s-a format o comisie care va analiza toate CV-urile depuse, iar în urma analizei se va decide cine va fi angajat pe posturile disponibile.

Reamintim că insituția angajează pe perioadă determinata de maximum 6 luni, fără concurs, următoarele categorii de personal contractual:

– 1 post Medic specialitate epidemiologie

– 1 post Medic specialitate igiena/ medicina muncii

– 1 post Medic specialitate medicina de laborator

– 3 posturi Medic medicina generala

– 4 posturi Asistent medical laborator

– 4 posturi Asistent medical igiena/medicina generala*

– 5 posturi Asistent medical medicina generala

– 2 posturi Biolog

– 1 post Chimist

– 2 posturi Inspectori de specialitate – specialitate economica

– 1 post Inspector de specialitate – Statistician

– 1 post Inspector de specialitate – specialitate informatică

– 1 post Consilier – specialitate jurnalism

– 2 posturi Sofer

– 2 posturi Ingrijitoare

Condiții generale de participare:

a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;

b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;

d) are capacitate deplină de exerciţiu;

e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;

f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;

g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Condiţii specifice de participare:

1.Pentru posturile de asistenti medicali:

Studii postliceale in domeniul sanitar;
Vechime min 6 luni in specialitatea studiilor necesare ocupării posturilor: laborator/igiena/MG;
Cunostinte operare pe calculator

2.Pentru 1 post de Inspector de specialitate – specialitate economică:

Studii superioare economice;
Vechime min 1 an in specialitatea studiilor
Experienta in achizitii publice(certificate de expert achizitii)

3.Pentru postul de Inspector de specialitate – specialitate informatică:

Studii superioare in domeniul IT;
Cunostinte avansate de limba engleza;
Vechime min 6 luni in specialitatea studiilor

4.Pentru posturile de Sofer:

Diploma de bacalaureat
Permis de conducere categaria B
Experienta pe post similar constituie avantaj

5.Pentru postul de Consilier – specialitate jurnalism:

Studii superioare
Experienta in jurnalism/mass-media minim 3 ani

Dosarul de inscriere va conține in mod obligatoriu urmatoarele documente:

a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;

b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;

c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;

d) carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie;

e) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;

f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;

g) curriculum vitae format EUROPASS;

h) certificate de membru al organizației profesionale emise de organizatia profesionala din care face parte candidatul: CMR/ OAMGMAMR/ OBBC – dupa caz, cu viza la zi.

Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii Publice.

In cazul in care se incheie contractual individual de muncă, se va depune obligatoriu cazierul judiciar in cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 5 zile de la incheierea contractului individual de muncă.

Copiile documentelor enumerate mai sus vor fi semnate de către titular pe fiecare pagină pentru conformitate cu originalul , si vor fi transmise in format electronic (scanat) pe adresele de e-mail: salarizare@dspalba.ro si dspjrunos@gmail.com până vineri 10.04.2020, ora 16.

Relaţii telefon: 0258/ 835244, interior 21.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a donat echipamente de protecție, Spitalului Județean de Urgență Alba

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a donat echipamente de protecție, Spitalului Județean de Urgență Alba. Valoarea acestora este de peste 20.000 de lei.

Prin proiectul „Solidaritate pentru Viață”, inițiat de ÎPS Irineu, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a achiziționat 2.000 de măști utilitare de protecție în două straturi și 300 de combinezoane de protecție, în valoare totală de 22.134 lei, pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba.

”În contextul pandemiei actuale, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei se implică constant în susținerea eforturilor de combatere a efectelor noului coronavirus (Covid-19), venind în întâmpinarea nevoilor semenilor noștri aflați în dificultăți materiale și sprijinind cadrele medicale care îi tratează și îi îngrijesc pe pacienții bolnavi sau suspectați de coronavirus.

Clerul și credincioșii din Eparhia Alba Iuliei îi poartă în rugăciune pe medici, asistente medicale, infirmiere și pe întreg personalul medical din linia întâi, care își slujesc semenii aflați în suferință și a căror viață le este pusă în pericol prin contaminarea cu noul virus sau prin alte boli preexistente care îngreunează procesul vindecării”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate