Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alcoolemie după ce a băut suc de afine. Motivul pentru care o femeie a atacat la instanța din Alba Iulia, suspendarea permisului

Publicat

etilotest

O femeie care circula cu automobilul pe autostrada A1, pe sensul de mers Deva-Sibiu, a avut surpriza ca la un test cu aparatul etilotest să îi apară alcool în aerul expirat, deși aceasta nu consumase băuturi alcoolice.

Mai exact i-a rezultat valoarea de circa 0,05 mg/l în aerul expirat. 

Femeia a specificat polițiștilor că în dimineața zilei în care a fost oprită a băut un smootie de afine. 

Aceasta a mers și la spital pentru recoltarea de probe biologice. Însă, ulterior evenimentului aceasta a fost înștiințată că i se va ridica carnetul pentru 90 de zile pentru conducere sub influența alcoolului.

Femeia a contestat decizia polițiștilor și un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, pe data de 17 septembrie 2020, în jurul orei 11.00, ”în timp ce circula dinspre Deva spre Sibiu, pe A 1, la KM 316  a fost oprită de către un echipaj de poliție care i-a comunicat că ar fi circulat peste limita legală admisă.

Cu această ocazie, agentul constatator i-a comunicat dacă este de acord să fie testată cu aparatul etilotest, a confirmat acest lucru, iar ulterior, agentul i-a comunicat că ar avea o valoare a rezultatului etilotest în aerul expirat de circa 0,05 mg/l.

În acel moment a rămas stupefiată și șocată în același timp, neconsumând băuturi alcoolice defel. Agentul constatator i-a comunicat că trebuie să se prezinte cu acesta la spital pentru recoltarea de probe biologice, supunându-se recoltării probei biologice, fiind în așteptarea rezultatelor finale de laborator.

Dimineața (17.09.2020), în jurul orelor 07:30, a consumat aproximativ 600 ml smoothie de afine, fiind singura băutură consumată până la ora opririi sale în trafic de către agentul constatator. A adus la cunoștința acest fapt și agentului constatator”, se arată în motivarea instanței.

Femeia a fost de acord să meargă la spitalul din Sibiu unde i s-au recoltat probe de sânge, iar câteva zile mai târziu, a fost confirmată absența alcoolului în sânge.

Însă femeia a primit un proces verbal, proces verbal pe care a făcut mențiunea că nu a consumat băuturi alcoolice, prin care a fost anunțată că va rămâne fără carnet pentru 90 de zile.

De asemenea a mai fost amendată cu de 870 de lei și aplicarea a 4 puncte de penalizare pentru faptul că a depășit limita legală de viteză cu 38 km/h și cu avertisment și aplicarea a 2 puncte de penalizare pentru fapta de a nu purta centura de siguranță.

Femeia a atacat procesul verbal în instanță, la Judecătoria Alba Iulia.

În timpul procesului, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au ținut cont de buletinul de analizaă toxicologică unde se menționa că alcoolemia femeii era zero.

Drept urmare aceștia au dispus anularea parțială a procesului verbal de contravenție, au înlăturat sancțiunea și au dispus returnarea carnetului.

Decizia din 5 martie nu a fost definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 30 zile de la comunicare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax