Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALDE Alba nu va susţine un candidat PSD, la Primăria Alba Iulia. Declarațiile președintelui organizației

Publicat

ioan lazar

ALDE Alba nu va susține niciodată un candidat al PSD sau al alianței PSD-ALDE pentru funcția de primar la Alba Iulia. Declarația îi aparține președintelui organizației județene a acestei formațiuni, Ioan Lazăr. Acesta și-a nuanțat declarația adăugând că, singura situație în care va merge alături de PSD în viitoarea campanie electorală de la „locale” este aceea în care candidatul comun ar fi din partea ALDE.

După vestea că Mircea Hava s-a înscris pe listele PNL pentru funcția de europarlamentar, organizaţiile din Alba ale partidelor politice strâng rândurile pentru a-şi propulsa candidaţi în cursa electorală din 2020, vizând Primăria Alba Iulia.

Într-o conferință de presă susținută vineri, Ioan Lazăr, președintele ALDE Alba, a fost întrebat de un reporter Alba24 dacă are în vedere promovarea unui candidat al formaţiunii politice pe care o reprezintă funcţia de primar la Alba Iulia.

„Nu avem un candidat bătut în cuie, dar avem în vizor trei persoane pe care le vom arunca în luptă”, a răspuns Lazăr.

Una dintre variante ar fi Marius Popescu, consilier local ALDE. Ovidiu Jidveian nu se află pe listă.

Întrebat despre susținerea coaliției de guvernământ, Ioan Lazăr a spus:

”În nici un caz, atâta timp cât eu voi fi președintele fialialei (ALDE – n.r.) Alba, nu voi susține un candidat din coaliție, respectiv din PSD, la Primăria Alba Iulia, iar ALDE să nu aibă un candidat. Eu merg pe ideea că la toate alegerile ALDE să aibă un candidat propriu. Dacă cei din PSD consideră că ALDE are un candiat mai bun decât ei, nu vom spune nu”.

Politicianul susţine că singura variantă în care partidul îi va susține pe unul dintre cei doi posibili candidați PSD, Ioan Dîrzu sau Daniel Breaz, pentru funcția de primar, este dacă aceştia dori să candideze din partea ALDE. Şi atunci se va mai gândi la acest lucru.

Referitor la o posibilă plecare a lui Mircea Hava din funcția de primar, Lazăr a declarat că ”este un lucru bun în a lasa primăria și pe mâna altcuiva. Eu consider că a fost un primar bun, se putea și mai bine, dar în ultimul mandat nu l-a mai interesat nimic și nu a mai făcut ceea ce putea să facă. Nu s-a mai ocupat de primărie de când i s-a pus cu plecatul, nu a mai făcut nimic pentru Alba Iulia”.

Dacă Hava va pleca, va fi o bătălie destul de aprigă pentru Primăria municipiului Alba Iulia, a mai declarat Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 07.09.2018 at 16:04

    Bine ai punctat spre sfarsit despre al batran.Nu-i vorba de plecat, e vorba de ramolire. Noi nu din astia avem nevoie in Parlamentul Europei. Insa el nu mai realizeaza.
    Mai bine era la ceaune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax