Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALDE Alba vrea mai mulți bani pentru proprietarii din Turturica. Ioan Lazăr: „sumele sunt o bătaie de joc”

Publicat

Povestea blocului G2 „Turturica” din Alba Iulia revine în actualitate. Președintele ALDE Alba Ioan Lazăr consideră că sumele propuse ca despăgubire pentru proprietarii din imobil, respectiv între 2.500 și 3.000 de euro pentru o locuință, sunt „o bătaie de joc”. Acesta aruncă vina pe Consiliului Local, unde a fost votat proiectul. Printre cei care au fost de acord cu sumele respective se numără și un consilier local ALDE, respectiv Ovidiu Jidveian. Recent, mai mulți proprietari au depus la Primăria Alba Iulia o petiție prin care își manifestă nemulțumirea față de banii oferiți pentru locuințe. 

Ioan Lazăr a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că mai mulți proprietari din blocul G2 au depus recent la Primăria municipiului Alba Iulia o petiție prin care își manifestă nemulțumirea față de suma oferită ca despăgubire.

„Noi, proprietarii care am rămas în blocul G2 din Alba Iulia, suntem nemultumiți în continuare de sumele oferite de Primăria municipiului Alba Iulia, în medie 3.000 de euro pentru locuințe. Din punct de vedere imobiliar, această zonă este una dintre cele mai scumpe din oraș iar prețul apartamenteleor e în jur de 900 de euro/mp”, a citat președintele ALDE Alba din petiția depusă la Primărie, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

„A le oferi 2.500 – 3.000 de euro pentru o locuință, în municipiul Alba Iulia, este, consider eu, o bătaie de joc”, a declarat Lazăr.

Ioan Lazăr consideră că vina pentru acest lucru este a Consiliului Local.

„Vina pentru acest lucru eu o atribui Consiliului Local. (…) Nu cu mândrie vă spun că unul dintre consilierii ALDE, respectiv Ovidiu Jidveian, a votat pentru această sumă, respectiv pentru ca acei oameni să fie despăgubiți cu 2.500-3.000 de euro. Deși celălalt consilier i-a atras atenția să nu voteze așa ceva, este a doua oară când colegul nostru Ovidiu Jidveian votează, zic eu, în defavoarea celor care l-au votat să-i reprezinte ca și consilier local. Noi ALDE nu-i chemăm, nu le spunem că <așa trebuie să votezi>. Ar trebui să se orienteze ei singuri, dar ar trebui să țină cont și de politica partidului. (…) O să avem o discuție cu domnul Jidveian în delegația județeană, să vedem ce vor propune și colegii mei”, a declarat președintele ALDE Alba.

Potrivit acestuia, singura soluție a proprietarilor ar fi o acțiune în instanță.

„După părerea mea, nu știu dacă vor rezolva ceva cu petiția. Soluția ar fi să meargă în instanță. Dar dacă sunt niște oameni care stau într-o garsonieră de aproximativ 10 mp nu cred că o să își permită să plătească un avocat sau taxele de timbru. Nu sunt convins că toți dintre acești proprietari vor avea banii ca să acționeze Primăria în instanță și să își câștige dreptul.

Cel mai bine ar fi să fie chemați din nou la negocieri. Eu aș face o reevaluare corectă și aș renegocia prețurile. 900 de euro e mult pe metrul pătrat, dar oricum, și 2.500 – 3.000 de euro pentru o locuință este o bătaie de joc. Cred că s-ar putea face o reevaluare a locuințelor respective”, a mai precizat Ioan Lazăr.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax