Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEA organizează la Alba Iulia seminarul proiectului S3UNICA – ”Specializare inteligentă pentru campusuri universitare”

Publicat

Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA organizează la Alba Iulia în data de 27.10.2021 Seminarul Interregional al proiectului S3UNICA – ”Specializare inteligentă pentru campusuri universitare”, proiect cofinanțat prin Programul INTERREG Europe. Din cauza condițiilor impuse de pandemie această întâlnirea va avea loc în format online.

Proiectul S3UNICA are ca principal obiectiv îmbunătățirea politicilor regionale și implementarea ciclului de inovare al eficienței energetice în clădirile din campusuri universitare (de la invenție, prin testare / validarea pieței, până la extindere) și îmbunătățirea ecosistemelor regionale și interregionale legate de acest sector.

Acest lucru va accelera extinderea și schimbul de soluții inteligente adoptate și testate în campusuri universitare și, prin urmare, va asigura triplul câștig al investițiilor: al creșterii economice, al clădirilor mai durabile din punct de vedere energetic și al îmbunătățirii nivelului de trai.

În România instrumentul de politică regională abordat prin proiect este Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru, principalul document de planificare și programare elaborat la nivel regional și asumat de către factorii de decizie din Regiunea de Dezvoltare Centru.

Un rezultat important al proiectului în România va fi elaborarea Planului de Acțiune pentru îmbunătățirea instrumentului de politică abordat.

”Seminarul Interregional S3UNICA” este un eveniment prevăzut a fi organizat în agenda proiectului S3UNICA și are drept scop reunirea părților interesate (stakeholderi) ale proiectului pentru derularea de activități de schimb de experiență la nivel interregional (european).

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate cazuri de bună practică legate de creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie (SRE) în campusuri universitare din România dar și soluții inovatoare de management energetic și de utilizare SRE în clădiri publice.

Evenimentul este destinat părților interesate din proiectul S3UNICA și sunt așteptați să fie prezenți reprezentanți ai mai multor universități tehnice, cu precădere din Regiunea Centru, dar și reprezentanți din rândul actorilor implicați în proiectul S3UNICA: ADR Centru, autorități locale din Regiunea de Dezvoltare Centru, furnizori de soluții de eficiență energetică, agenții de energie.

De asemenea vor participa partenerii europeni ai proiectului S3UNICA dar si unii din colaboratorii lor naționali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 26.10.2021 at 18:33

    Singura activitate anuala a acestei ALEA. Si ce bani iau astia ! Dar nu oricine patrunde acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax