Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Alege viața! Respectă regulile de circulație pentru o vacanță în siguranță!” este mesajul polițiștilor pentru copii

Publicat

  În preajma Sărbătorilor de iarnă şi pentru o vacanţă în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere grave în care ar putea fi implicaţi copiii.

În cadrul acestor acţiuni, vor fi desfăşurate activităţi informative adresate copiilor ce vor avea drept scop prevenirea victimizării din accidente rutiere, urmând a fi distribuite şi materiale informative (flyere, afişe, broşuri etc.).

De asemenea, în această perioadă, pe itinerariile de patrulare a efectivelor de poliţie rutieră vor fi incluse zonele adiacente drumurilor publice, frecventate de copii.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră recomandă celor mici:

– să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)

– să nu se deplaseze cu patinele / sania pe partea carosabilă a drumurilor publice! După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor! Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în zonele locurilor de joacă frecventate de copii.

Strada nu este un loc de joacă!

„Copii, sa evităm accidentele, învăţând şi respectând câteva reguli de circulaţie!

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

În caz de vreme rea (ploaie, ceaţă, polei, ninsoare, viscol), să fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada.

Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor, deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Culoarea verde a semaforului arată ca se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi.

În intersecţiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax