Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI 2019: Scandalul semnăturilor false la prezidențiale. Parchetul General preia dosarul cu plângerile BEC

Publicat

Parchetul General va prelua de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, dosarul cu plângerile BEC pentru fals în declarații în privința semnăturilor mai multor candidați la președinție, între care se numără Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că plângerea Biroului Electoral Central a fost înregistrată, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însă având în vedere că dosarul cuprinde un volum mare de documente, va fi preluat de Parchetul General.

BEC a sesizat parchetul în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care în urma verificărilor, instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia.

Printre candidații vizați se numără Alexandru Cumpănașu, Miron Cozma, Bobby Păunescu sau Ninel Peia și Viorel Cataramă.

„Luând în considerare cele reținute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidații Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Național), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănașu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susținători de 200.000, membrii BEC au înțeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menționate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, potrivit unui comunicat de presă al BEC.

Sursă: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax