Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Probleme cu statutul: Alegerea noului vicepreședinte al Ligii Studenților Alba, contestată

Publicat

După cum cere tradiția, în fiecare an, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia,  în cadrul Ligii Studențiilor (LSUA) au loc alegeri pentru consiliul director. Anul acesta și-au depus candidatura pentru funcția de președinte Ludmila Cernomoreț și Claudiu Păun, în vreme ce, pentru funcția de vicepreședinte, au participat Dabu Fică și Bogdan Lazăr (foto). Pentru funcția de secretar, a fost un singur concurent: Janeta Lăpăduș.

Primele alegeri au avut loc în urmă cu două săptămâni, dar din cauza faptului că nu s-au prezentat jumătate dintre membrii înscriși în LSUA (aproximativ 300 de membri), acestea au fost amânate pentru miercuri. Iar  miercuri seara, după ora închiderii urnelor, Liga Studenților avea aparent un consiliu director compus din Ludmila Cernomoreț – președinte, Bogdan Lazăr – vicepreședinte, Janeta Lăpăduș – secretar.  Liniștea nu a durat prea mult în cadrul noii conduceri, întrucât candidatul la postul de vicepreședinte, Bogdan Lazăr, a fost contestat de către   contracandidatul lui, Dabu Fică. ”Eu contest verdictul comisiei de validare a candidatului Lazăr Bogdan, deoarece nu respectă statutul, candidații trebuie să aibă minim patru luni în interioriul organizației ”, a declarat, pentru Alba24.ro, Dabu Fică.

Contactat telefonic, președintele comisiei de alegeri, Adrian Săpunaru a confirmat existența contestației, însă nu a putut oferi explicații certe cu privire la o eventuală soluționare a acesteia. ”Acest lucru îl vom discuta în ședința pe care o să o avem cu comisia de alegeri și apoi, când vom ajunge la un punct comun, vă vom transmite rezultatul. La primirea dosarelor am mers mai mult pe încredere decât pe cifre exacte, știam că e din Ligă, dar nu ne-am gândit la durată ”, a spus Adrian Săpunaru.

Vicepereședintele ales a participat la Balul Bobocilor organizat pe data de 18 noiembrie, iar faptul că acesta a fost concurent la bal presupunea ca el să nu facă parte, la acea dată, din Liga Studenților, pentru a nu fi favorizat în vreun fel.

În ceea ce priveşte condițiile de  participare la alegerile pentru funcţiile de conducere în LSUA, se cere ca studentul-candidat să fie membru activ cel puțin patru luni, în cadrul organizației, să nu facă parte dintr-un partid politic și să nu ocupe o funcție de conducere în cadrul unui alt ONG.

Ludmila Cernomoreț, noul președinte al LSUA

Dacă pentru funcţia de vicepreședinte  există discuţiile menţionate, postul de președinte a fost ocupat fără probleme. Ludmila Cernomoreț, din Republica Moldova a câștigat detașat alegerile pentru șefia Ligii.”Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, în acest mandat aș vrea să mă axez pe reprezentarea studenților și apărarea acestora, la nivel local vreau să pun accent pe creșterea nivelului de legitimitate în rândul studenților. Un an de mandat mi-a permis să înțeleg care sunt problemele, cât și problemele organizatorice la nivel de ligă și ăsta e un atu pentru mine”, a declarat Ludmila Cernomoreț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax