Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegeri în BPN al PDL pe muzica din ”Kill Bill”. Mircea Hava a luat toate voturile la funcția de vicepreședinte național pentru Regiunea Centru

Publicat

Sâmbătă, la București, au avut loc alegeri pentru funcțiile de conducere în Biroul Permanent Național al PDL unde au participat 472 delegați din organizațiile județene din toată țara. Organizația din Alba este reprezentată de 14 delegați, din care 8 delegaţi de drept, 6 aleşi de BPJ Alba. Cei 8 delegaţi de drept sunt Mircea Hava, Ion Dumitrel, senatorul Alexandru Pereş, deputatul Clement Negruţ, Rodica Andronescu – șefa  organizaţiei de femei, Marius Cătană – Organizaţia de Tineret, Aurel Luca – Organizaţia de Seniori, un reprezentant al mediului de afaceri – Stelian Nicola.

Ținta delegației din Alba a fost obținerea unei funcții de vicepreședinte pentru Regiunea Centru pentru Mircea Hava, precum şi a uneia de secretar general adjunct pentru Clement Negruţ. Mircea Hava a fost singurul din cei 16 vicepreşedinţi din ţară care a obținut  funcția cu unanimitate de voturi. În timpul  desfășurării votului, pe fundal se auzea melodia „Bang, Bang (My Baby Shot Me Down)”, din filmul „Kill Bill”.

Pentru celelalte funcții de conducere din Biroul Permanent Național și-au mai depus candidaturi următorii lideri PDL:  la funcția de prim-vicepreşedinte Strategii politice şi relaţii internaţionale – Anca Boagiu, la Comunicare Liviu Negoiţă, la Strategii politice Dorin Florea. Singura luptă pentru un loc de prim-vicepreşedinte, cel pentru mediul de afaceri şi societate civilă, s-a dat între Ion Ariton şi Andreea Paul Vass, aceasta din urmă fiind creditată cu cele mai mari şanse, fiind și una dintre susținătoarele lui Blaga la alegerile de acum două săptămâni.

Cei 472 de delegaţi au ales Biroul Permanent Naţional, care este compus din 4 prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi, 8 secretari executivi regionali, 8 secretari executivi pe domenii, un secretar general, 2 secretari generali adjuncţi.

La funcţia de secretar general a candidat Gheorghe Flutur, fără concurenţă. În cazul celor 16 posturi de vicepreşedinte, opt erau ca şi adjudecate, fiind câte un candidat pe loc: Roberta Anastase (comunicare), Raluca Turcan (educaţie), Cristina Dobre (sănătate), Ioan Oltean (regiunea Nord-Vest), Alin Popoviciu (regiunea Vest), Mircea Hava (regiunea Centru), Marian Jean Marinescu (regiunea Sud-Vest) şi Cezar Preda (regiunea Sud-Est). Cu excepţia Robertei Anastase şi a lui Ioan Oltean, toţi ceilalţi l-au susţinut pe Vasile Blaga pentru obţinerea celui de-al doilea mandat la şefia PDL, obţinut la Congresul din 23 martie.

UPDATE:

Ion Ariton nu a reuşit să obţină postul de vicepreşedinte al PDL, el primind doar 161 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Andreea Paul a a avut 401 de voturi „pentru” funcţia de prim-vicepreşedinte pentru mediu de afaceri.

Anca Boagiu, Liviu Negoiţă şi Dorin Florea au fost aleşi prim-vicepreşedinţi, în favoarea lor votând peste 500 de delegaţi.

De asemenea, democrat-liberalii l-au ales pe Ion Ivaşcu drept trezorier al partidului.

Reprezentanţii PDL au început, apoi, votul pentru alegererea celor 16 vicepreşedinţi ai partidului, pentru care sunt 27 de candidaţi, printre ei aflându-se Sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cezar Preda, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Vasile Gherasim, Mircea Hava, Florin Popescu.

Democrat-liberalii reuniţi, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), au beneficiat de un fundal sonor deosebit la sesiunea de vot a vicepreşedinţilor, din boxele sălii răsunând celebra melodie „Bang Bang (My Baby Shot Me Down)”.

„Bang, bang, he shot me down/ Bang, bang, I hit the ground/ Bang, bang, that awful sound/Bang, bang, my baby shot me down”, au fost versurile melodiei cover la ale cărei acorduri au răsunat în urechile democrat-liberalilor, care stăteau la coadă pentru a-şi ridica buletinele de vot.

Stând în picioare, PDL-iştii au mai ascultat cover-uri ale Madonnei (Frozen), Barbra Streisand (I Am a Women in Love) sau Depeche Mode.

La ora transmiterii acestei ştiri, democrat-liberalii se află în cea de-a doua procedură de vot, după ce şi-au ales vicepreşedinţii. Ambele sesiuni de vot au beneficiat de ambient muzical.

Reuniunea democrat-liberalilor a beneficiat şi în debut de un registru muzical, prin intonarea imnului partidului şi, ulterior, a imnului naţional.

foto: arhiva Alba24, surse: mediafax. PDL Alba, Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax