Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alegeri la Consiliile şcolare ale elevilor din Alba. Va fi desemnat prin vot noul preşedinte

Publicat

Începerea noului an şcolar înseamnă şi conducere nouă pentru Consiliile Şcolare ale Elevilor (CŞE) din întreaga ţară. În Alba, în toate cele 36 de licee, elevii au putut să-şi depună dosarul de candidatură pentru funcţia de preşedinte al CŞE pe www.wedu.ro, iar campania electorală va dura până în 17 octombrie.

În tot acest timp, candidaţii se pot promova, pot distribui materiale de campanie, planuri de acţiune, convingându-şi colegii că sunt potriviţi pentru a ocupa funcţia de preşedinte CŞE. În data de 20 octombrie vor avea loc alegerile propriu-zise în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar liceal din judeţul Alba, la care vor participa observatori externi, foşti membri ai Consiliului Judeţean al Elevilor Alba care nu mai candidează în acest an.

Pentru funcţia de preşedinte al CŞE poate candida orice elev din clasele IX-XI, iar cei care vor ocupa locul II şi III la alegeri vor fi vicepreşedinţi, conform R.O.F al CNE. În cadrul Consiliilor şcolare există departamente special concepute pe domenii de activitate ale tinerilor. Directorii acestor departamente sunt aleşi în cadrul şedinţei de CŞE de către şefii de clasă care reprezintă membrii cu drept de vot.

La sfârşitul zilei de 20 octombrie, fiecare liceu îşi va desemna noul preşedinte şi vicepreşedinţi, urmând ca aceştia să se poată pregăti pentru alegerile din Consiliul Judeţean al Elevilor Alba, ce vor avea loc la începutul lunii noiembrie, în cadrul unei Adunări Generale a CJE Alba formată din preşedinţii CŞE-urilor care au statutul de membri cu drept de vot.

„Alegerile în Consiliul Elevilor reprezintă începutul formării noii echipe şi desfăşurarea primei activităţi specifice Consiliului Elevilor, alegerile, care arată rolul de reprezentativitate ce-l joacă CE în democratizarea sistemului de învăţământ românesc. Acest frumos exerciţiu democratic este o lecţie de libertate, o lecţie ce-l învaţă pe elev ce înseamnă să fi cetăţean, ce înseamnă să ai responsabilitatea de a alege pe cineva sau de a fi ales. Urăm mult succes candidaţilor pentru CŞE şi multă putere de muncă atât la şcoală cât şi în Consiliul Judeţean al Elevilor Alba” a declarat Andrei Nicolae Popa, director departament mobilitate, formare, informare şi consiliere al CJE Alba.

19 sept. – 21 oct.

Alegeri la nivel de clasă, în toate unitățile școlare, prin vot; au participat toți elevii din clasă

19 sept. – 8 oct.

Depuneri candidaturi online www.wedu.ro. Dosarul de candidatură trebuie să conţină următoarele documente: Curriculum Vitae al candidatului în format Europass; Plan de activităţi pentru C.Ş.E. pe anul şcolar respectiv; Scrisoare de motivaţie; Acordul părintelui.

9 – 10 oct.

Validare candidaturi

11 – 21 oct.

Alegeri președinte C.Ș.E. Acesta este ales prin vot direct şi secret de către toţi elevii unităţii de învăţământ. În funcție de numărul de elevi din unitatea de învățământ pot fi aleși 1-3 vicepreședinți (până la 500 de elevi, un vicepreședinte, între 500 și 800 elevi, 2 vicepreședinți, peste 800 de elevi, 3 vicepresedinti). Vicepreşedintele/ţii vor fi aleşi ca urmare a obţinerii locurilor doi/trei la alegeri. Secretarul va fi ales prin vot de către membrii C.Ș.E.

22 – 31 oct.

Alegeri C.J.E.
Se aleg președintele, vicepreședinții, secretarul și cei cinci responsabili de departamente.

2 nov.

Comunicarea către responsabilul M.E.C.T.S. a reprezentanților aleși – C.Ș.E.-uri și C.J.E.-uri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax