Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALEGERI la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Scrutinul pentru funcţia de RECTOR, în 29 februarie

Publicat

universitate

universitatea 1 decembrie Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își va desemna rectorul și alţi reprezentanţi în forurile de conducere pentru următorii patru ani. Alegerile pentru funcţia de rector vor avea loc în data de 29 februarie prin vot secret. Cei interesați își vor putea depune candidaturile până în data de 23 februarie.

La fiecare patru ani, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează alegeri atât pentru desemnarea unui nou rector, cât și pentru restul funcțiilor de conducere.

Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor, așa cum s-a decis în vara anului trecut. Durata mandatului de rector este de 4 ani, existând posibilitatea de înnoire o singură dată, în urma unui nou proces electiv sau a unui nou concurs public. O persoană nu poate fi rector al universităţii pentru mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au desfăşurat mandatele şi de întreruperile acestora.

Rectorul desemnat este confirmat prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice, conform legii, iar mandatul rectorului începe la data emiterii ordinului de confirmare.

Alegerile pentru funcția de rector vor avea loc în data de 29 februarie însă până atunci se vor organiza alegeri la nivelul departamentelor didactice şi de cercetare, la nivelul Consiliului pentru studiile universitare de doctorat și la nivelul Senatului.

După ce se va alege un rectorul, se va trece la numirea prorectorilor și a decanilor.

CALENDARUL ALEGERILOR UNIVERSITARE:

– 19 februarie 2016 – alegeri la nivelul departamentelor didactice şi de cercetare, respectiv a consiliului departamentului şi a directorului departamentului, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 15 februarie 2016

– 22 februarie 2016 – validarea alegerilor la nivelul departamentelor

– 23 februarie 2016 – alegeri la nivelul Consiliului pentru studiile universitare de doctorat, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 17 februarie 2016

– 23 februarie 2016 – alegeri pentru consiliul facultăţilor, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 17 februarie 2016

– 24 februarie 2016 – alegeri la nivelul Senatului, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 22 februarie 2016

– 25 februarie 2016 – validarea alegerilor la nivelul Consiliilor facultăţilor şi a Consiliului studiilor universitare de doctorat

 29 februarie 2016 – alegerea rectorului, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 23 februarie 2016

– 10 martie 2016 – avizarea candidaturilor pentru funcţia de decan în Consiliile facultăţilor, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 8 martie 2016

– 11 martie 2016 – numirea prorectorilor cu consultarea Senatului universitar

– în 14 martie 2016, după confirmarea rectorului prin ordin al ministrului se organizează concursuri publice pentru desemnarea decanilor

– 18 martie 2016 – numirea prodecanilor cu consultarea Consiliului facultăţii

– 22 martie 2016 – concurs public pentru desemnarea directorilor centrelor administrativ-funcționale, ultima zi pentru depunerea candidaturilor fiind 18 martie 2016.

Actualul rector al universității, Daniel Breaz a fost ales în luna februarie a anului 2012, fiind singurul candidat pe post, cu 139 de voturi din 155 exprimate.
Daniel Breaz a primit, în anul 2009, titlul de cel mai bun cercetător din lume în Teoria Geometrică a Funcţiilor, acordat de Universitatea din Kyoto (Japonia).
Doctor în matematică din anul 2002, Breaz este autorul a 13 cărţi de specialitate şi a sute de articole de gen, colaborează cu universităţi din Egipt, Japonia, Canada, Turcia şi India şi coordonează o conferinţă internaţională de matematică, organizată anual la Alba Iulia.

Prorectorii aleși la începutul mandatului lui Daniel Breaz sunt: prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim (prorector pentru cercetare şi relaţii internaţionale) şi Conf. univ. dr. Lucia Căbulea (prorector pentru învăţământ, strategie instituţionala şi calitate)

Decanii universităţii:

Decanii sunt selectaţi prin concurs public, organizat de rectorul nou-ales, la nivelul facultăţilor. La concurs pot participa persoane din cadrul universităţii sau din orice altă facultate de profil din ţară ori din străinătate, dacă primesc avizul majorităţii simple a consiliului facultăţii pentru a se înscrie la concurs. Consiliul facultăţii are obligaţia de a aviza minim 2 candidaţi. Rectorul numeşte prorectorii cu consultarea senatului universitar.

În acest moment UAB are următorii decani:

Facultatea de Istorie si Filologie

Decan- Prof. univ. dr. Ileana Ghemeş

Facultatea de Științe Economice

Decan – Prof. univ. dr. Maria Popa

Facultatea de ştiinţe Exacte şi Inginereşti

Decan – Prof. univ. dr. ing. Ioan Ienciu

Facultatea de Drept şi Stiinte Sociale

Decan – Conf. univ. dr. Ioan Gânfălean

Facultatea de Teologie Ortodoxă

Decan – Prof. univ. dr. Emil Jurcan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax