Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ALEGERI LOCALE: “Primarul Călin Potor nu va plăti niciun leu din bugetul local pentru spectacole şi concerte”. Vezi şi reacţia PDL


Publicat

Subiectul spectacolelor, concertelor şi evenimentelor organizate cu diverse ocazii în Alba Iulia, cu invitaţi străini a stârnit reacţii în rândul candidaţilor la alegerile locale. Într-un comunicat semnat de candidatul USL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor este descris contextul în care sunt organizate aceste manifestări şi cum ar trebui să se desfăşoare acestea, în opinia reprezentantului liberal. În replică, membrii PDL Alba au transmis la rândul lor un alt comunicat, pe acelaşi subiect. Vă prezentăm cele două opinii, în cadrul secţiunii „Alegeri locale”:

“Ultimele sondaje de opinie și analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de față, Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi și are prima șansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care  reunește ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar și de publicațiile locale. Potrivit acestora, Călin Potor se situează pe prima poziție și este considerat câștigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale. Rezultatul confirmă declarațiile noastre. Călin Potor conduce în preferințele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste șapte procente în fața actualului primar al municipiului.

Spectacole și evenimente plătite cu bani grei din taxele și impozitele noastre. Asta ne servește de câteva luni inginerul Mircea Gheorghe Hava, în încercarea disperată de a-și păstra fotoliul de edil al municipiului Alba Iulia. Campania făcută pe banii albaiulienilor calcă în picioare istoria și respectul față de înaintașii noștri.

După ce a ras de pe fața pământului Parcul Custozza, inginerul Hava l-a transformat în piață, iar pietonalul din fața statuii lui Mihai Viteazul, în terasă pentru mici și bere. La ultimele spectacole organizate de inginerul pe care l-am amintit mai sus, tarabele cu mici și bere au fost amplasate lângă statuia lui Mihai Viteazul. Probabil pe post de coroane de flori, pentru că zona respectivă a fost întotdeauna folosită pentru ceremonialuri militare și depuneri de coroane. Dar unii au uitat ce înseamnă istoria și o calcă în picioare, pentru a mai aduna câteva voturi. Pentru ei, istoria se reduce la mici și bere la botul calului lui Mihai Viteazul, pavele murdare de grăsimea de la mititei, pe care probabil în câteva zile o să le schimbe, că doar trebuie să trăiască și firmele de partid.

Albaiulienii se confruntă cu o acută lipsă a locurilor de muncă, iar în acest timp singura soluție găsită de inginerul Hava este cea a concertelor plătite cu sume uriașe. Doar în acest an, primăria va plăti 31 de miliarde de lei vechi pentru spectacole și concerte. La aceste manifestări, majoritatea inventate și care nu au nimic în comun cu municipiul Alba Iulia, vin tot felul de trupe din străinătate care încasează onorarii de zeci de mii de euro. Iar tinerii artiști din Alba Iulia se plâng de faptul că nu sunt chemați să evolueze, chiar dacă ei nu cer bani. Avem trupe de muzică ușoară, interpreți de muzică populară, formații de dansuri care nu sunt luate în seamă și nu sunt promovate de actuala administrație. Recent, sute de părinți s-au înghesuit într-o sală mică în centrul municipiului pentru a-și vedea copiii care evoluau într-un concurs de dans modern. Locul lor trebuia să fie pe scena din cetate, dar micuții nu au avut loc de trupele care au primit zeci de mii de euro. Trupele din străinătate să cânte la ei în țară, nu la noi, unde sărăcia este lucie și oamenii nu au ce le pune pe masă copiilor.

În mandatul meu de primar, municipalitatea din Alba Iulia nu va mai plăti NICIUN LEU din bugetul orașului pentru asemenea manifestări. S-a terminat cu jaful din banii publici. Toate evenimentele se vor organiza din sponsorizări, iar artiștii locali vor avea prioritate la toate concertele și spectacolele organizate de primărie.

Călin Potor,

Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Comunicat PDL: “Domnu’ vorbește <uselește>? / Potor vorbește <useleza>?”

“Ce n-a reuşit pentru că nici măcar n-a încercat pe parcursul a patru ani, în mandatul de deputat câştigat cu girul PDL Alba, Călin Potor încearcă să dreagă acum, din vorbe. Cu cât mai multe, pompoase sau grele, după caz şi situaţie, om şi reacţie. Reacţia oamenilor de rând la această limbarniţă apărută brusc, în campanie, după 4 ani de linişte aproape absolută, nu putea fi decât una pe măsură: <Potor vorbeşte?!?!> sau <Potor vorbeşte româna?!?>. Nu. Ceea ce vorbeste el este o limbă veche, iliesciană, căreia, în subsolurile struţocămiloiului de stânga-dreapta, i s-au mai adăugat nişte cuvinte cheie, să dea bine la electoratul mai elevat şi ta-daaam: <useleza>, noua limbă de comunicare a lui Potor şi a echipei sale, fără de care nu poate nimic însă împreună cu care va putea ce n-a văzut Alba Iulia în ultimele două milenii. Pur declarativ.

Esenţa limbii useleze este promisiunea fără nici cea mai mica urmă de acoperire. Pe lângă ea, o contribuţie esenţială la formarea şi propagarea uselezei au avut-o atacurile. Într-un efort demn de cauze mai nobile, cu eşecul suflându-i puternic în ceafă, Potor încearcă pe modelul japonez, seppuku politic. Candidatul s-a lăsat fentat de oamenii lui şi a declarat că el nu ar susţine din bugetul local niciun eveniment cultural, mai cu seamă prezenţa artiştilor străini. Doar copitele comuniştilor au îndrăznit să tăvălească influenţa culturală a Europei. Iata însă că cel care poza în susţinător al ideii de Capitală Culturală, ascuns azi sub uriaşa forţă de distrugere a USL se încurcă în propriile mesaje. <Âştia să cânte la ei acasă>- spune Potor. Ţinem să-l informăm pe Potor că la ultimele evenimente în Alba Iulia au venit numeroşi turişti motivaţi de numele mari prezente pe scena Cetăţii. Cu tot cu pofta şi optimismul din dotare.

Vă prezentăm în continuare un mic ghid de conversaţie uselezo-român, pentru a fi în cunoştinţă totală de cauză, atunci când, foarte probabil, vă veţi mai întâlni cu astfel de situaţii în perioadele imediat următoare: <voi face> = ÎMI voi face; <promit> = ce mă costă s-o spun. Sau construcţii lingvistice mai complexe:

-<Albaiulienii vor beneficia de servicii medicale de calitate> = Cine-şi mai aminteşte de dezastrul din spital din vremea directoratului meu? Ce, altcineva putea mai mult? A fost primul spital pus pe butuci şi înglodat în datorii din ţara asta. Sau, caz mai recent, de ceea ce-ar fi trebuit să fie dispensarul de la Pâclişa? N-a fost să fie, Ponta a avut nevoie de bani, iar eu am fost de acord să-i ia. De la Alba Iulia, familia mea. Pâclişa e doar o rudă mai săracă şi îndepărtată! Morala: halatul alb, de doctor, atât de fluturat şi scos în faţă, nu e o garanţie pe viaţă ca personajul care îl poartă îl şi merită.

– <Călin Potor le propune albaiulienilor locuinţe ieftine> = Hai, mă, nu mai ştiţi de glumă, că nu sap eu fundaţia şi nici nu pun eu gresia. Mulţi citesc, puţini pricep. Iar de locuinţele sociale deja făcute de Hava şi foştii colegi şi-n care lumea deja locuieşte nu zic nimic, că n-o să mă sabotez eu, din interiorul meu… Morala: cine-mparte, casă-şi face.

– <Potor/USL stă bine în sondaje> = băieţi de casă care scriu după dictare şi, de la prânz până seara, gata sondajul, pregătiţi aplauzele. Un sondaj mult mai realist e dat, involuntar, de cele 56 de like-uri de pe pagina personală de facebook, că suntem, cum altfel, <în trend>.  Morala: restul albaiulienilor i-au rezervat un mare dislike pentru 10 iunie. Tot de atunci, limba useleza va mai fi disponibilă doar în arhive sau în motoarele de căutare, ca amintire vagă sau ca dovadă a neputinţei, a ipocriziei şi a nonşalanţei unor oameni care n-au făcut nimic, dar revendică totul.

Biroul de Presă al PDL Alba

N.R. Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor publicate în secţiunea „Alegeri Locale” aparţine exclusiv candidaţilor, susţinătorilor ori partidelor politice.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Adi

    miercuri, 23.05.2012 at 18:58

    Fantastic cata ipocrizie poate zace in potor asta. Cata „indignare” vizavi de tarabele cu mici si bere de langa statuia lui Mihai Viteazul, se pare ca nu era indignat la festivalul muzicii cand si potor se bucura de micul si berea chiar la respectivele terase si acum are tupeul sa faca pe marele moralist. stai acasa potore, „familia” ta Alba nu te vrea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

PISCINELE din județul Alba în care te poţi răcori în această vară. Cât costă o zi la ştrand, program de funcţionare şi servicii

Publicat

Razele arzătoare ale soarelui și zilele de vacanță ne îndeamnă să căutăm locaţii de relaxare şi distracţie în aer liber. O variantă pentru petrecerea timpului în weekend şi nu numai o reprezintă piscinele și ștrandurile din județul Alba, soluții optime pentru plajă şi mişcare în apă.

Cei care vor să petreacă o mini-vacanță în județ sau turiști care doresc câteva zile de relaxare se pot și caza la complexurile din Alba.

Vă oferim variante pentru ore de relaxare la piscine din judeţul Alba şi tarife actualizate.

piscina talnar

Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (strada Gabriel Bethlen, în Cetatea Alba Carolina, în spatele Bibliotecii Batthyaneum)

Adâncimea medie a piscinei este de 1,5 m. Este și un bazin pentru copii cu o adâncime de 0,6 metri.

Tarife: 25 pe zi, șezlongul – 15 lei/zi, copii sub 3 ani au accesul gratuit.

Program: zilnic între 10:00 și 20:00.

 

piscina allegria

Piscina Allegria (fost Hotel Mercur, pe DN1 lângă intersecția cu Vințu de Jos)

Piscina exterioară are lungimea de 20 metri, lățimea de 7 metri și adâncimea de 1.5 metri.

Tarife: 30 de lei în timpul săptămânii, iar în weekend tariful de acces este 40 de lei cu șezlong inclus.

Program: zilnic între 9:00 și 22:00.

pensiunea drumul dragostei piscina

 

Pensiunea Drumul Dragostei (situată între Alba Iulia și Vințu de Jos)

Piscina exterioară are o adâncime maximă de 1,6 metri și o lungime de 17 metri. De asemenea, lângă piscină există un bar și o terasă.

Tarife: 20 de lei pe zi, în timpul săptămânii, 30 de lei în weekend, copii au o reducere de 5 lei.

Program: zilnic între 10.00 și 20:00.

 

la mesteceni

 

Country Club “La Mesteceni” Răhău (pe strada Principală, în Răhău, cu acces dinspre DN1/DN7 Sibiu – Deva, la 6 km de Sebeş, 24 km de Alba Iulia și 48 km de oraşul Sibiu)

Piscina de vară are lungimea de 15 metri, lățimea de 5 metri și adâncimea cuprinsă între 1 şi 2 metri.

Preţul unui bilet este de 30 de lei cu şezlong inclus (în limita locurilor disponibile) în timpul săptămânii și 45 de lei în weekend.

Pentru copiii cu vârste între 4 și 12 ani, tarifele sunt de 20 de lei în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend.

De asemenea, cei care doresc să rămână peste noapte se pot caza la pensiunea de 5 margarete.

 

piscina casa dives

Casa Dives (pensiune din localitatea Pianu de Sus, pe strada Bisericii, nr. 280)

Anul acesta (2020) din cauza pandemiei de coronavirus, piscina este deschisă doar pentru oaspeții pensiunii.

 

bazinul olimpic alba iulia

Bazinul Olimpic Alba Iulia (Bulevardul Republicii)

Închis până la noi dispoziții.

 

Baza de Agrement BLAJ

baza agrement blaj

Tarife: Preţul unui bilet/brăţară este de 15 lei/adult şi 8 lei/copiii sub 14 ani, indiferent de numărul intrărilor şi al ieşirilor în/din baza de agrement din ziua respectivă.

Program: Accesul în baza de agrement Blaj va fi valabil în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 09:00 şi 20:30. Excepţie va fi lunea, zi în care baza de agrement este închisă pentru lucrări de întreţinere.

13626555_1637775269883715_1022972110542170317_n

Facilităţile au fost îmbunătăţite în 2017, prin instalarea internetului gratuit, în sistem Wi-Fi, precum şi a unei instalaţii de sonorizare, care va asigura fondul muzical în întreaga bază. Centrul de agrement a fost redeschis pentru acest sezon, de la 1 iunie.

Baza de agrement a municipiului Blaj a fost inaugurată pe 20 iunie 2016, la mai puţin de un an de zile de la începerea lucrărilor de amenajare. Situată pe locul fostului bazin de înot din Parcul Avram Iancu, noua bază de agrement oferă facilităţi atât pentru adulţi, pentru care a fost refăcut complet vechiul ştrand, cât şi pentru copii, care au la dispoziţie trei bazine pentru diferitele categorii de vârstă.

Terenurile de sport, spaţiile de joacă, gazonul generos pe care se poate face plajă, dar şi spaţiile de alimentaţie publică, fac din baza de agrement o destinaţie râvnită de blăjeni şi nu numai. Investiţia de la Blaj a costat apoximativ 3,5 milioane de lei, fiind rodul unui parteneriat între Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, care au contribuit în mod egal la realizarea acesteia.

Ștrandul Municipal AIUD (Aiud, strada Băilor nr. 2)

strand aiud

Ștrandul Municipal AIUD (Aiud, strada Băilor nr. 2)

Tarife: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii sub 14 ani.

Program: zilnic între 08:00 și 19:00. Deschidere – vineri 3 iulie.

Ştrand ZLATNA

strand zlatna

Ştrand Zlatna

Tarife: Adulți /elevi / studenți – 15 lei / zi
Preșcolari (copii sub 6 ani) – 10 lei / zi

Abonament adulți/elevi/studenți – 10 intrări / 100 lei
– 20 intrări / 180 lei

Abonament preșcolari – 10 intrări / 70 lei

– 20 intrări / 120 lei

Program: 10:00 – 19:00

 

complex salonti drasov

 

Complex turistic Elegant – Drumul Dăii, Sebeș

Tarife: 25 de lei pentru adulți și 2o de lei pentru copii în timpul săptămânii, iar duminica adulții plătesc 30 de lei.

Program: zilnic între 09:00 și 19:00.

 

piscine la jockson

 

La Jockson din Bucerdea Grânoasă

Tarife: 15 lei adulți, 10 lei copii până în 14 ani, și gratuit pentru copii de până în trei ani. De asemenea, persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

Program: zilnic între 10:00 și 22:00.

 

complex-bellavi-ocna-mures

Complexul de Agrement ”Bellavi” Ocna Mureş

Tarife: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii, și 6 lei șezlongul.

Program: între 10:00 și 20:00.

AquaPark Arsenal

Arsenal Aqua Park – Orăștie

Pentru cei care vor să se bucure de relaxare dar și de mișcare, în incinta ArsenalPark – cel mai mare parc de distracții din România, s-a deschis, marți, un aqua parc modern care îi așteaptă indiferent de anotimp. Cu toate că nu este din județul Alba, AquaPark Arsenal – un complex cu 3 bazine exterioare, 6 tobogane, patru bazine interioare și multe alte facilități se află la o distanță mai mică de 45 de km de Alba Iulia, într-o pădure de lângă  Orăștie și este locul perfect pentru o ”evadare” cu familia sau prietenii. Plajă, baie, relaxare, adrenalină, mișcare. Toate acestea sunt servite ”pe tavă” la complexul de agrement Arsenal Park.

Complexul inaugurat în 14 iunie 2016 are în componență mai multe bazine cu apă încălzită, tobogane, saune, terase și baruri.

sunwaves-slide

În ceea ce privește tarifele acesta sunt de 30 de lei/3 ore sau 50 de lei pentru o zi întreagă, pentru adulți, respectiv 25 lei/3 ore sau 40 lei pentru întreaga zi pentru copii (3-14 ani). Pentru copiii sub 3 ani, accesul este gratuit.

Se pot închiria şi halate, cu 15 lei (10 lei pentru copii) sau prosoape, cu 10 lei.

Abonamentul de 10 intrări (a câte trei ore) costă 250 lei.

Tarifele includ accesul la toate facilităţile AquaPark: bazine, jacuzzi, saune, tobogane, sală relaxare, şezlonguri (în limita locurilor disponibile), dulăpioare pentru haine (maximum 400).

Astoria Pool Park 

Tarife: Accesul costă de 30 lei/ persoană în timpul săptămânii și 40 lei/ persoană în weekend, iar biletul include șezlongul, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, clienții pot opta pentru rezervarea unui baldachin (100 lei/ zi), sau a unui loc în VIP Lounge (60 lei/ zi, doar în weekend). Copiii sub vârsta de 5 ani au accesul gratuit.

Anul acesta este obligatorie efectuarea unei rezervări pe site-ul spațiului de agrement.

Program: Complexul acvatic este deschis zilnic, între orele 09:00 și 21:00.

Ștrand Baia de Arieș

Tarife: 10 lei de adult, iar copii și pensionarii platesc doar 5 lei.

Program: zilnic între 9:00 și 20:00.

De asemenea, lângă piscină sunt amanajate terenuri de tenis de câmp, volei sau tenis cu piciorul. Pe terenurile respective se poate juca și fotbal, tariful este de 10 pe oră.

Piscina de la Theodora Golf Club

Tarife: persoanele peste 16 ani- 100 lei, între 7-16 ani- 70 lei, copii între 0-7 ani au accesul gratuit. Tarifele sunt pentru intrarea zilnică, șezlong și prosop gratuit. Oaspeții cazați la Theodora Golf Club au acces gratuit la piscina resortului.

Program: zilnic între 09:00 și 20:00.

În actualizare.

Suntem siguri că lista poate continua. Ne puteți lăsa sugestii într-un comentariu sau un mesaj pe pagina de facebook Alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Duminică: ”Târgul Moților” la Albac, cu Nea Mărin, Romică Țociu și Jean de la Craiova. Măsuri de protecție împotriva COVID-19

Publicat

Nea Mărin, Jean de la Craiova, Romică Țociu, dar și alte vedete ale trustului Antena 1 vor fi prezente duminică 9 august, la Albac la ”Târgul Moților”.

Pe lângă emisiunea realizată de televiziune, aceștia vor susține un spectacol pentru locuitorii din Albac, dar și din împrejurimi.

Vezi și SÂMBĂTĂ și DUMINICĂ: Zilele Medievale ale Bălgradului, la Alba Iulia. PROGRAM și reguli pentru spectatori

În cadrul evenimentului vor mai fi prezenți și Adriana Trandafir, Cosmin Seleși, dar și Liviu și Andrei.

Potrivit primarului din Albac, Tiberiu Todea, evenimentul se va desfășura duminică de la ora 16.00, cu respectarea tuturor regulilor sanitare în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, locația de desfășurare este pe locul târgului din centrul comunei Albac, locația fiind în aer liber, împrejmuită cu gard. Locația are două căi de acces, la intrare participanțiilor li se va măsura temperatura și vor primi măști de protecție pe care vor fi obligați să le poarte pe toată durata evenimentului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Ciugud, despre noile cazuri de COVID-19 confirmate în comună. Recomandări pentru localnici

Publicat

Primăria Ciugud a anunțat vineri că în comună au fost depistate 5 persoane infectate cu COVID-19. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții administrației locale îi roagă pe cetățeni să nu intre în panică, deoarece toate cazurile au fost depistate într-o singură familie și să se protejeze respectând măsurile de bază impuse pentru a evita extinderea epidemiei.

”Din păcate nici comuna noastră nu a fost ferită în ultima vreme de virusul necruțător și avem astăzi raportate 5 cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19.

(…) Rugăm cetățenii să nu intre în panică pentru că nu este vorba de un focar în comunitate.

Cele 5 cazuri sunt membri ai aceleiași familii și toți sunt asimptomatici.

Vă asigurăm că persoanele diagnosticate sunt extrem de responsabile și au oferit întreg sprijinul Direcției de Sănătate Publică Alba pentru ancheta epidemiologică specifică în astfel de cazuri.

Cazul a fost descoperit în urma unei testări voluntare deoarece niciunul dintre membrii familiei nu a prezentat simptome specifice”, au scris reprezentanții Primăriei Ciugud pe pagina de Facebook.

Aceștia mai precizează că la nivelul Primăriei Ciugud este monitorizată cu atenție evoluția situației, iar în cazul în care se impune se vor dispune măsuri suplimentare pentru protejarea comunității.

Totodată, cetățenii sunt rugați să se protejeze, pentru a opri răspândirea virusului.

”Pe voi, toți prietenii noștri, vă rugăm să nu uitați că pentru a opri răspândirea virusului totul depinde de fiecare dintre noi și TREBUIE SĂ NE PROTEJĂM!

*Poartă mască în locuri aglomerate sau chiar dacă mergi la un prieten sau la o rudă! Masca îți poate proteja sănătatea sau chiar viața!

*Dezinfectează-ți cât mai des mâinile cu apă și săpun sau cu substanțe biocide specifice!

*Nu ignora simptomele unei posibile îmbolnăviri și la primele semne anunță medicul de familie!

FII SMART! Virusul nu te ocolește, dar tu îl poți ocoli! Ai grijă de tine și de cei dragi!”, se mai arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Teste OBLIGATORII în Germania, pentru persoanele care vin din regiuni de risc. Costurile vor fi suportate de stat

Publicat

Începând de sâmbătă, 8 august, toate persoanele care intră în Germania, venind din regiuni de risc, vor fi obligate să se testeze pentru COVID-19. Potrivit sondajului ARD-Deutschlandtrend, cei mai mulți germani sunt de acord cu această măsură, scrie postul de radio Deutsche Welle.

Regula se va aplica tuturor călătorilor, cei care vin cu avionul se vor putea testa direct în aeroport, restul vor face testele în centre speciale sau la doctorul de familie.

Testarea va fi gratuită, toate costurile fiind suportate de stat.

Prin această decizie, guvernul federal reacționează la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în țară.

Potrivit unui sondaj reprezentativ realizat de institutul demoscopic infratest-dimap pentru televiziunea ARD, 93 % dintre persoanele chestionate susțin testarea obligatorie.

Pe de altă parte, decizia de a nu trece cheltuielile în sarcina persoanelor testate este mai puțin apreciată.

În timp ce majoritatea persoanelor sub 40 de ani, care călătoresc cu mare plăcere, apreciază drept pozitivă gratuitatea testelor pentru coronavirus, oamenii mai în vârstă resping în mare parte aceste condiţii.

Joi, 6 august, Germania a înregistrat peste 1.000 de cazuri zilnic, acesta fiind cel mai mare număr din ultimele trei luni.

Lista zonelor cu risc de infectare este actualizată permanent, însă criteriul esențial este ca în regiunea respectivă să se înregistreze peste 50 de cazuri noi de contaminare, la 100.000 de locuitori, în ultimele 7 zile.

Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat 1.045 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, pentru prima dată după 7 mai, când numărul a depăşit 1.000.

Cazurile zilnice de infectări în Germania au crescut începând de la sfârşitul lunii iulie.

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lunii aprilie, când Germania a înregistrat peste 6.000 de cazuri noi de infectare pe zi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate