Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. Florin Nistor, candidatul PSD la Primăria Zlatna: Domnule Ponoran, de 20 de ani aţi făcut … doar promisiuni

Publicat

nistor zlatna Domnule Silviu Ponoran, conduceţi oraşul Zlatna de 20 de ani, timp în care aţi devenit un “baron”, de la care locuitorii urbei au parte de acelaşi comportament, indiferent de culoarea politică, doar în perioada campaniilor electorale. Doar atunci pentru că în rest acest lucru nu este valabil decât pentru acoliţii dumneavoastră…

Aţi reuşit să transformaţi Zlatna într-o comună deoarece investitorii promişi în fiecare campanie electorală au rămas în discursurile dumneavoastră electorale. Noi avem nevoie de locuri de muncă, nu de locomotive de muzeu care au ajuns s fie folosite ca WC-uri publice. Din nou în această campanie electorală aţi ţnceput să ne faceţi promisiuni care mai de care mai ademenitoare, însă nu ne spuneţi nimic de locuri de muncă, ce facilităţi veţi acorda investitorilor care vor veni? Ce veţi face să-i atrageţi? Mai bine v-aţi uita că sunt comune în Alba care au reuşit să atragă mai multe locuri de muncă ca noi, aici avem exemplul Ciugudului. Oare noi la Zlatna nu am putea avea o zonă industrială? Eu cred că da.

Avem un oraş cu şomaj în floare, iar beneficiarii de ajutor social sunt în număr mare. În loc să-i sprijiniţi pe aceştia cu anumite scutiri de taxe şi impozite mai mult îi împovăraţi.

Eu vă spun că se poate face acest lucru printr-un proiect de Consiliu Local. Noi o să facem acest lucru, vă promitem.

Ne tot spuneţi de un spital de boli paleative pe care vreţi să-l deschideţi la Zlatna, unitate medicală unde vor avea acces doar bolnavii cu boli incurabile. Nu spun că nu este necesar, însă la Zlatna avem nevoie de un spital pentru toate categoriile de bolnavi, ca să nu mai facem drumuri la Alba Iulia. Poate aţi uitat că acum câţiva ani guvernul Boc, coleg cu dumneavoastră de partid, a decis desfiinţarea a sute de spitale printre care şi cel din Zlatna şi dvs. nu aţi făcut nimic să opriţi acest lucru.

Noi propunem deschiderea unui spital de zi pentru toate categoriile de bolnavi şi o să susţinem familiile nevoiaşe cu medicamente.

Domnule Ponoran ,mai bine aţi veni cu picioarele pe pământ deoarece riscaţi ca la terenul de fotbal de pe Troian şi la complexul muzeal pe care le tot trâmbiţaţi, o să vină pensionarii, asta deoarece tinerii sunt nevoiţi să părăsească oraşul în căutarea unui loc de muncă.

“Vom construi la Zlatna unul dintre cele mai moderne centre culturale din ţară pe măsura unui oraş cu 2000 ani de istorie despre care s-a scris în primul poem al limbii germane moderne “ ne spuneţi dvs. La ce ne ajută?

Nu sunt împotriva culturii, însă cu ce ne ajută pe noi zlătnenii, atâta timp cât majoritatea dintre noi nu simt nevoia să participe la activităţile culturale fiind preocupaţi de grija zilei de mâine.

Suntem în 2016 şi ar fi normal ca toţi cetăţenii oraşului să beneficieze de apă ,canalizare şi asfalt.La Zlatna nu este aşa. De ce oare?

Oamenii ar trebui să ştie că proiectele care s-au finalizat sunt făcute cu bani primiţi de la guvernul PSD condus de Victor Ponta.

Ar trebui să ne lămuriţi şi cu problema parcului fotovoltaic de la Măgura Dudasului. Din câte ştim va fi amplasat pe terenurile achiziţionate de dumneavoastră pentru a beneficia de încă o chirie, domnule Ponoran?

Modernizaţi şcoli pentru a le ţine închise ca cea din satul Patrânjeni, copiii fiind nevoiţi să facă naveta la Valea Mică.

Noi promitem că o să deschidem această şcoală şi ne propunem să redeschidem grădiniţa cu program normal din cadrul acestei şcoli.

Mai mult decât atât vom iniția un proiect de hotărâre pentru deschiderea unei grădiniţe cu program prelungit şi susţinerea familiilor nevoiaşe pentru a putea continua studiile şi evitarea abandonului şcolar.

Ne dorim să atragem investitori şi crearea de locuri de muncă pentru locuitorii oraşului. De asemenea dorim înfiinţarea unei echipe la primărie pentru accesarea de fonduri europene, capitol la care Zlatna e restantă. Vom iniţia şi procedurile pentru înfiinţarea unei asociaţii de agricultori prin care Zlatna să beneficieze de un abator de sacrificare şi a unei fabrici de procesare a cărnii şi a laptelui.

Un proiect important pentru locuitorii oraşului ,pe care noi o să îl punem în practică este reabilitarea termică a tuturor blocurilor, construirea unui complex de garaje pentru autoturisme.

De asemenea vom reabilita centura oraşului Zlatna, care este într-o stare jalnică, pentru a devia traficul de mare tonaj din centrul oraşului.

Printre proiectele pe care le propunem sunt: reabilitarea drumului communal 66 Drumul Trâmpoiele -Rupturi, care după finalizarea lucrărilor a fost preluat de către primăria Zlatna,cu condiţia de a fi întreţinut. Rezultatul este faptul că a devenit impracticabil, la fel ca Zlatna –Dumbravă.

Noi vă propunem lucruri concrete, nu promisiuni în van. Dacă vă uitaţi că timp de 20 de ani actualul edil a reuşit performanţa de a transforma oraşul într-o comună, dacă vă uitaţi la problemele cu legea pe care le are şi se consideră mai presus de ea, oare nu a avut atâtea şanse să revitalizeze oraşul. Dar nu reuşit şi a eşuat.

În 5 iunie sunteţi invitaţi să alegeţi un primar care poate oferi respect pentru toţi cetăţenii, o viziune şi o perspectiva de revitalizare a oraşului !

Florin Nistor, candidat PSD la Primăria oraşului Zlatna

PSD Alba – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax