Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. Gabriel Dan Bărbuleţ, candidat PSD la Primăria Blaj: Doresc schimbarea mentalității oamenilor


Publicat

Gabriel Dan Barbulet PSD BlajMă numesc Gabriel Dan Bărbuleț și candidez la funcția de primar al municipiului Blaj din partea PSD.

Am absolvit specializarea Limba și literatura engleză – limba și literatura română a Facultății de Litere, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 1997. În același an am devenit profesor de limba și literatura engleză la Colegiul ”Gh. Șincai”, ulterior Colegiul Național ”I.M.Clain” din Blaj. În paralel am urmat cursurile programului de Master ”Studii culturale britanice” la facultatea amintită mai sus.

Îmi plac provocările și nu suport rutina, așa că am profitat de prilejul oferit de a obține un post de asistent la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, post pe care l-am obținut în urma unui examen în anul 1999. În anul 2003 m-am înscris la un program de studii doctorale la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, finalizat cu obținerea titlului de Doctor în Filologie în anul 2007. În prezent sunt lector universitar și Director al Departamentului de Filologie al Facultății de Istorie și Filologie, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

De ce am ales să candidez?

Doresc o schimbare a mentalității oamenilor, vreau să ieșim de pe drumurile bătătorite ale politicii de până acum. O văd ca pe o provocare, o șansă de a schimba ceva. E momentul ca generația mea să se afirme, să treacă la acțiuni concrete. Vorbind cu oamenii, aceștia mi-au spus că trebuie să se schimbe ceva în maniera în care se face politică. Când sunt întrebați de ce nu se implică, dau din umeri și pleacă. Ei bine, eu nu pot să mai accept acest imobilism, vreau să mă implic cu adevărat în viața cetății. Cred cu tărie în doctrina acestui partid și văd cum, atunci când guvernul Ponta a fost la guvernare, România apucase pe un drum bun. Și, ca să fiu sincer, orice om care dorește să intre în politică, pentru a schimba ceva nu are o alternativă mai bună decât PSD. Dreapta românească se află în derivă…PNL – dizolvat de fostul PDL, partide de buzunar, candidați mai mult sau mai puțin vizibili, serioși, cu educație…

În cadrul PSD am întâlnit oameni adevărați, cu ținută morală, cu formație academică, profesioniști în domeniile în care activează. Din rândul acestora se desprinde un om în care cred cu tărie, un om care m-a încurajat tot timpul și mi-a dat puterea de a merge mai departe. E domnul deputat Ioan Dîrzu. Sunt convins că împreună, domnia sa la conducerea Consiliului Județean și eu primar al municipiului Blaj vom face o echipă puternică, profesionistă, de expertiza căreia vor avea de profitat toți blăjenii.

În cadrul programului creat, axat pe prioritățile municipiului Blaj, cu deputatul Ioan Dîrzu și cu echipa de consilieri PSD pe care mi-am format-o am stabilit obiectivele prioritare pentru Blaj în mandatul 2016-2020. Dintre acestea voi menționa: menținerea taxelor și impozitelor locale la nivelul minim prevăzut de lege, eliminarea tuturor cheltuielilor inutile și inechitabile, educația – o prioritate prin accesarea fondurilor europene, dotarea și modernizarea școlilor și grădinițelor, implementarea sistemului educațional step by step, sprijinirea școlilor profesionale și postliceale pentru creșterea forței de muncă specializată, orientată către necesitățile investitorilor și altele.

În final, întrebarea care se impune în mod firesc este: de ce mi-ați acorda încrederea dumneavoastră prin vot? Pentru că principiile mele sunt: comunicare empatică și eficientă cu toți cetățenii Municipiului Blaj; transparență în acțiuni și decizii; loialitate și interes pentru toți blăjenii; prosperitate pentru “Mica Romă”. Echilibrul intelectual, profesionalismul, bunul simț, generozitatea, modestia, cinstea, conștiinciozitatea, demnitatea și sinceritatea sunt câteva dintre atributele mele cu care girez în fața dumneavoastră.

Cu respect și prețuire,

Gabriel Dan Bărbuleţ

Candidat PSD pentru funcţia de primar al municipiului Blaj

PSD Alba – publicitate electoralăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate