Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. Gabriel Dan Bărbuleţ, candidat PSD la Primăria Blaj: Doresc schimbarea mentalității oamenilor


Publicat

Gabriel Dan Barbulet PSD BlajMă numesc Gabriel Dan Bărbuleț și candidez la funcția de primar al municipiului Blaj din partea PSD.

Am absolvit specializarea Limba și literatura engleză – limba și literatura română a Facultății de Litere, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 1997. În același an am devenit profesor de limba și literatura engleză la Colegiul ”Gh. Șincai”, ulterior Colegiul Național ”I.M.Clain” din Blaj. În paralel am urmat cursurile programului de Master ”Studii culturale britanice” la facultatea amintită mai sus.

Îmi plac provocările și nu suport rutina, așa că am profitat de prilejul oferit de a obține un post de asistent la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, post pe care l-am obținut în urma unui examen în anul 1999. În anul 2003 m-am înscris la un program de studii doctorale la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, finalizat cu obținerea titlului de Doctor în Filologie în anul 2007. În prezent sunt lector universitar și Director al Departamentului de Filologie al Facultății de Istorie și Filologie, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

De ce am ales să candidez?

Doresc o schimbare a mentalității oamenilor, vreau să ieșim de pe drumurile bătătorite ale politicii de până acum. O văd ca pe o provocare, o șansă de a schimba ceva. E momentul ca generația mea să se afirme, să treacă la acțiuni concrete. Vorbind cu oamenii, aceștia mi-au spus că trebuie să se schimbe ceva în maniera în care se face politică. Când sunt întrebați de ce nu se implică, dau din umeri și pleacă. Ei bine, eu nu pot să mai accept acest imobilism, vreau să mă implic cu adevărat în viața cetății. Cred cu tărie în doctrina acestui partid și văd cum, atunci când guvernul Ponta a fost la guvernare, România apucase pe un drum bun. Și, ca să fiu sincer, orice om care dorește să intre în politică, pentru a schimba ceva nu are o alternativă mai bună decât PSD. Dreapta românească se află în derivă…PNL – dizolvat de fostul PDL, partide de buzunar, candidați mai mult sau mai puțin vizibili, serioși, cu educație…

În cadrul PSD am întâlnit oameni adevărați, cu ținută morală, cu formație academică, profesioniști în domeniile în care activează. Din rândul acestora se desprinde un om în care cred cu tărie, un om care m-a încurajat tot timpul și mi-a dat puterea de a merge mai departe. E domnul deputat Ioan Dîrzu. Sunt convins că împreună, domnia sa la conducerea Consiliului Județean și eu primar al municipiului Blaj vom face o echipă puternică, profesionistă, de expertiza căreia vor avea de profitat toți blăjenii.

În cadrul programului creat, axat pe prioritățile municipiului Blaj, cu deputatul Ioan Dîrzu și cu echipa de consilieri PSD pe care mi-am format-o am stabilit obiectivele prioritare pentru Blaj în mandatul 2016-2020. Dintre acestea voi menționa: menținerea taxelor și impozitelor locale la nivelul minim prevăzut de lege, eliminarea tuturor cheltuielilor inutile și inechitabile, educația – o prioritate prin accesarea fondurilor europene, dotarea și modernizarea școlilor și grădinițelor, implementarea sistemului educațional step by step, sprijinirea școlilor profesionale și postliceale pentru creșterea forței de muncă specializată, orientată către necesitățile investitorilor și altele.

În final, întrebarea care se impune în mod firesc este: de ce mi-ați acorda încrederea dumneavoastră prin vot? Pentru că principiile mele sunt: comunicare empatică și eficientă cu toți cetățenii Municipiului Blaj; transparență în acțiuni și decizii; loialitate și interes pentru toți blăjenii; prosperitate pentru “Mica Romă”. Echilibrul intelectual, profesionalismul, bunul simț, generozitatea, modestia, cinstea, conștiinciozitatea, demnitatea și sinceritatea sunt câteva dintre atributele mele cu care girez în fața dumneavoastră.

Cu respect și prețuire,

Gabriel Dan Bărbuleţ

Candidat PSD pentru funcţia de primar al municipiului Blaj

PSD Alba – publicitate electoralăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ședință de urgență a autorităților, duminică, după confirmarea Omicron în România. Ciucă: vom dispune măsuri

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, după ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicron în România.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență”, a anunțat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

Acesta spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara de o evoluție nedorită.

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pregătirile pentru deschiderea Târgului de Crăciun la Alba Iulia. Cum va fi atmosfera de sărbători în Cetate

Publicat

La Alba Iulia, în acest weekend, se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea Târgului de Crăciun. A fost montat bradul în șanțurile de pe Latura de Vest a Cetății, au fost aduse căsuțele.

De asemenea, în Piața Cetății a fost adus bradul artificial și cupola de lumini.

Târgul de Crăciun din acest an se deschide la Alba Iulia luni, 6 decembrie. Tot atunci va fi pornit și iluminatul festiv din zona Cetății.

La patinoar, programul va fi de luni până duminică, de la ora 12.00 la 21.00, cu ultima intrare la 20.00. Intrarea va fi gratuită de luni până vineri, de la ora 12.00 la 14.00. Tariful va fi de 15 lei/oră. Închirierea patinelor va costa 10 lei, iar ursulețul ajutător – 15 lei.

Tot în șanțurile Cetății, vizitatorii vor putea cumpăra produse de sezon de la șase căsuțe și trei trăsuri.

Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic până la ora 21.00.

sursă foto: Facebook (Alexandru Andrei Micu)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România. Precizări de la minister

Publicat

Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, la doi pacienți veniți din Africa de Sud.

Este vorba despre persoane care au sosit în România cu avionul, în 30 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătății.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Un nou pas pentru construirea unui heliport, la Blaj. Emiterea acordului de mediu, solicitată la APM Alba

Publicat

Primăria Blaj a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru construirea unui heliport în municipiu. Acesta urmează să fie folosit în principal pentru aterizarea/decolarea elicopterelor SMURD, dar și pentru cele utilizate în situații de urgență. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 2 decembrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul  „Construire heliport în municipiul Blaj”.

Potrivit memoriului de prezentare, investiția presupune construirea heliportului pentru aterizarea și decolarea elicopterelor, care execută misiuni aeromedicale – SMURD, dar și pentru elicopterele care sunt utilizate în situații de urgență, misiuni de transport personal și materiale, sprijinul acțiunilor de intervenție și situații de urgență, evacuare medicală, căutare – salvare, cercetare și supraveghere aeriană prin observare vizuală, stingerea incendiilor etc., având caracteristicile necesare deservirii unui trafic aerian pentru zbor de zi și zbor de noapte, după reguli de zbor la vedere.

Soluția constructivă a heliportului:

Platforma heliportului este de formă pătrată, cu dimensiunile de 22 m x 22 m și suprafața de 441 mp, iar structura rutieră este de tip rigid, cu îmbrăcămintea rutieră alcătuită din dale de beton de ciment BcR 5.0.

Platforma este racordată la rețeaua de drumuri publice printr-un drum de acces cu lungimea totală de 130.48 m alcătuit tot din structură rutieră rigidă.

Scurgerea apelor provenite din precipitații se realizează prin intermediul modelării naturale a suprafeței terenului existent, sensul de curgere urmând pantele existente. Platforma a fost dimensionată la încărcările elicopterului critic de proiectare, MI-17, cu greutatea maximă la decolare de 13.000 kg. Totodată, sistemul rutier al platformei a fost dimensionat astfel încât să se îndeplinească condiția de asigurare împotriva fenomenului de îngheț – dezgheț.

Pentru desfășurarea operațiunilor aeronautice conform reglementărilor în domeniu și în condiții de deplină siguranță, vor fi amplasate două containere metalice, cu următoarele funcțiuni:

  • un container pentru personalul de heliport și instalația electrică de balizaj;
  • un container metalic pentru adăpostirea unității mobile de stins incendiu, pentru a fi protejată în cazul temperaturilor de îngheț.

Heliportul va fi împrejmuit.

De asemenea, pe heliport nu se va efectua alimentarea elicopterelor cu carburant, neexitând o instalație de stocare-transvazare a carburantului.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate