Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE 2016. PNL Alba: Daia Română va fi singura comună din județ cu toate drumurile asfaltate. Primarul Visarion Hăprian: „Vreau să fac administrație, nu politică”

Publicat

IMG_6859 Comuna Daia Română va fi una dintre puținele localități din mediul rural care va avea toate drumurile asfaltate. Primarul Visarion Hăprian spune că localitatea pe care o administrează a câștigat un proiect de peste un milion de euro și prin implementarea acestuia nici un metru de drum nu va rămâne neasfaltat.

Primarul se află la al doilea mandat și se pregătește pentru a câștiga, în data de 5 iunie, al treilea. Planurile sale pentru comună sunt îndrăznețe și dorește să arate cetățenilor că și în mediul rural se poate trăi ca la oraș. 

 

„Pe noul PSDR 2014-2020, am depus, în luna noiembrie a anului trecut, două proiecte. Unul a fost pe măsura 7.2 Rutieră, în care am fost selectați ca și comună eligibilă, singura comună din județul Alba care a câștigat acest proiect. După această implementare o să fim singura comună din județ și printre puținele din România în care toate drumurile comunale asfaltate. La această oră, toate gospodăriile și locurile virane sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare. Nici un metru nu va rămâne neasfaltat”, spune primarul Visarion Hăprian.

Acesta susţine că în anul 2017, când se va termina de implementat acest proiect,  Daia Română va fi singura localitate rurală din România care va putea concura cu orice oraş, din punct de vedere al infrastructurii de drumuri.

Primarul a precizat că se vor depune alte două proiecte pe noul PNDR, pentru asfaltarea a 16 km de drumuri agricole.

Visarion Hăprian vrea să investească și în cultura comunității, motiv pentru care a depus și a câștigat 800.000 de euro, pe Măsura 7.6, Modernizare și Reabilitare Cămin Cultural, și are în plan să reabiliteze, modernizeze și să doteze căminul cultural din comună.

Educația nu va fi lăsată deoparte pentru că se va depune un proiect pentru construirea unei noi grădinițe, una modernă unde cei peste 100 de copii din comună vor putea să învețe și să se bucure de toate dotările pe care le va avea.  De asemenea, se pregătește un proiect pentru modernizarea și împrejmuirea sălii de sport de la școala gimnazială, proiect în valoare de 2,5 milioane de euro.

Primarul a precizat că din luna iunie se vor putea întăbula gratuit terenurile intravilane și extravilane din Daia Română.

„Este un proiect experimental, în care au intrat 5 localități pilot, perioada de implementare fiind de un an jumătate. Inclusiv partea de succesiune se va face. Este o realizare mare pentru comună, pentru că subvențiile pe viitorul program la APIA se aprobă pe cartea funciară”, spune primarul.

Un alt plan îndrăzneț este să reușească să înregistreze „covăsâtul de lapte” ca produs tradițional al comunei, astfel încât să fie vândut și în magazine sau supermarketuri.

„Eu vreau să fac administrație, nu politică. Vreau ca, după ce voi implementa aceste proiect,e să putem arăta localităților urbane că și în mediul rural se poate avea confortul unui municipiu sau al unui oraș”, a încheiat primarul PNL Visarion Hăprian.

PNL Alba – Publicitate electorală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax